معدن کاری و توسعه پایدار در ایران با نگرشی ویژه به زاگرس
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 323
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NRSTZAGROS01_172
تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396
چکیده مقاله:
معادن و صنایع معدنی در پویایی اقتصاد کشورهای در حال توسعه، سهم قابل ملاحظه ای را به خود اختصاص داده و از عناصر اساسی در رسیدن به توسعه پایدار محسوب می شوند. مهم ترین اصل در رسیدن به توسعه پایدار از طریق گسترش بخش معدن و صنایع معدنی، توجه همزمان به سه اصل اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی است. ایران جزء کشورهای با پتانسیل بالای معدنی است و اگر بتوان هر سه جنبه اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی را هماهنگ کرد؛ می توان به رشد قابل توجهی دست یافت که این موضوع در رسیدن به توسعه پایدار کمک شایانی می کند. استان چهارمحال و بختیاری واقع در زاگرس مرکزی از منابع معدنی فراوان و متنوعی مانند سنگ لاشه، مرمریت، گچ، خاک نسوز، فسفات و منگنز برخوردار است که سرمایه گذاری و بهره برداری از آنها می تواند نقش استان درتوسعه پایدار کشور را پر رنگ نماید. از آنجا که اغلب فعالیت های معدنی به علت تولید مواد زاید خطرناک و زهاب های اسیدی، تخریب زمین های معدن کاری شده و ایجاد آلودگی، اثرات زیست محیطی مخربی بر منابع آب و خاک و هوا دارند لذا توجه به ملاحظات زیست محیطی در این میان نقش برجسته ای خواهد داشت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
صدیقه جاودان
دانشجوی کارشناسی ارشد پترولوژی دانشگاه پیام نور شاهین شهر
شهزاد شرافت
عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :