بررسی نگرش رانندگان وسایل نقلیه و عابر پیاده در مورد رفع استتار موانع درگیر در سوانح و تاثیر آن در بروز حوادث ترافیکی شهر اصفهان در سال 1395
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 576
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SAFEMASHAD01_132
تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396
چکیده مقاله:
حوادث رانندگی در ایران پس از بیماریهای قلبی و عروقی دومین عامل مرگ و میر و ناتوانی به حساب می آیند . از بین سه عامل مهم در تصادفات که شامل انسان ، جاده و وسیله نقلیه است فاکتورهای انسانی را به عنوان عامل اصلی در 95 % کل تصادفات دانسته اند . با توجه به نقش نگرش به عنوان یکی از پیش بینی کننده های قوی رفتار انسانی و دخالت آن به لحاظ تاثیر بر ادراک خطر و رفتارهای پرخطر در فرد و دخالت آن در بروز تصادفات رانندگی ، لذا بررسی نگرش رانندگان و عابرین پیاده در مورد رفع استتار عوامل درگیر در سوانح و تاثیر آن در بروز حوادث ترافیکی ضروری به نظر می رسد.روش کار :در یک پژوهش مقطعی و از نوع توصیفی - تحلیلی 160 نفر از رانندگان دارای گواهینامه پایه دو و عابرین پیاده به صورت نمونه گیری تصادفی ساده براساس معیارهای ورود و خروج انتخاب شده و با استفاده از پرسش نامه های محقق ساخته تعیین نگرش و پرسش نامه استاندارد رفتار رانندگی منچستر مورد پرسش قرار گرفتند . داده های بدست آمده توسط نرم افزار SPSS نسخه 20 و با استفاده از آزمون t مستقل تجزیه و تحلیل گردید .نتایج : میانگین سنی واحدهای مورد پژوهش 25/8±88/39 سال بود که 35 % از آنها زن و 65 % مرد بودند . 6/66 %از کسانی که بعنوان عابر پیاده تصادف داشته اند تصادف شان در شب بوده است که % 85 از آنها اعتقاد داشتند که تصادف آنها بدلیل دیده نشدن توسط راننده خودرو و موتور سیکلت اتفاق افتاده است . 1/88 % از رانندگان نگرشی مثبت نسبت به تایید رنگ لباس در ایجاد تصادفات داشتند و 95 % از آنها اعتقاد داشتند که استفاده از شب رنگ در لباس یا وسیله نقلیه نقش مهمی در پیشگیری از تصادفات دارد . نتایج t مستقل نشان داد که میانگین نمره نگرش نسبت به رفع استتار در افرادی که تصادف نداشتند به طور معناداری بیشتر از افرادی است که تصادف داشتند . (05.0< P (نتیجه گیری : به منظور تغییر نگرش در رابطه با اتخاذ رفتارهای ایمن در محیط های ترافیکی ، طراحی برنامه آموزشی مدون در زمینه رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی و آشنایی با عوامل موثر در رفع استتار می تواند نقش مهم و موثری در پیشگیری از بروز سوانح و حوادث ترافیکی داشته باشد .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
امین اسماعیلی
کارشناسی ارشد زیست شناسی تکوینی،کارشناس سوانح و حوادث مرکز بهداشت استان اصفهان
مهشید احمدیان
دکترای عمومی ، معاون بیماریهای غیرواگیر مرکز بهداشت استان اصفهان
لیلا احمدی
دکترای آموزش بهداشت ، کارشناس آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت مرکز بهداشت استان اصفهان
نرگس جلیلی پور
کارشناسی ارشد آموزش بهداشت،کارشناس سلامت نوجوانان ،جوانان و مدارس مرکز بهداشت استان اصفهان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :