ارزیابی الگوی مکانیابی سوله های مدیریت بحران با تاکید بر مولفه های پدافند غیر عامل در شهر مشهد
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 890
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SAFEMASHAD01_064
تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396
چکیده مقاله:
بحران شرایطی است که در آن با غافلگیری، کمبود اطلاعات، و محدودیت زمان برای تصمیم گیری مواجه می شویم و در زمینه ی مسایل اجتماعی زمانی که جامعه از نظم عادی خارج و دچار آشفتگی می شود وضعیتبحرانی حاکم می گردد. در چنین شرایطی ضوابط و هنجارها و قوانین مرسوم دیگر کارساز نیست. برنامه ریزیشهری پیش از وقوع بحران از مسایل مهمی است که امروزه پیش روی مدیران شهری به ویژه در حوزه مدیریت بحران قرار دارد.با توجه به اینکه ایران از کشورهای بلاخیز دنیا به شمار می رود ، لازم است مدیریت شهری قدرت و توانایی مواجه با حوادث طبیعی و انسانی را داشته باشد و به منظور کاهش اثرات سوء بحران هایشهری به طور مستمر تلاش نماید.از این رو یکی از راههای بسیار موثر برای صیانت از جان شهروندان ایجادفضاهای امن پناهگاهی برای شرایط اضطراری با رویکرد پدافند غیر عامل می باشد.کلانشهر مشهد نیز بهعنوان پایتخت معنوی ایران با برخورداری از ویژگی های خاص از جمله بالا بودن جمعیت، موقعیت ویژه زمینشناسی و وجود گسل های فعال اصلی و فرعی ، گستردگی بافت های فرسوده و... از جمله شهرهای حساس درمعرض مخاطرات و سوانح می باشد که این امر لزوم پژوهش و کنکاش در این زمینه را دوچندان می کند.پژوهش حاضر از نوع توصیفی تحلیلی بوده و برای ارزیابی و امتیاز دهی اطلاعات از مدل های - SWOT و AHP و برای همپوشانی لایه ها از نرم افزار GIS استفاده شده است. جامعه آماری نیز به دلیل حجم کم نمونه برابر 14 سوله مدیریت بحران شهر در نظر گرفته شد. هدف از این مطالعه ارزیابی مکانیابی سوله های مدیریت بحران با مولفه های پدافند غیر عامل در کلانشهر مشهد می باشد که در جهت نیل به اهداف و ارایه بهتر مدیریت بحران در شهر مشهد راهکارهایی در جهت تقویت مکان های موجود و پیشنهاداتی در جهت مکانیابی سوله های بحران با توجه به نیاز شهر و جمعیت مازاد ارایه شد.
کلیدواژه ها:
سوله های بحران پدافند غیر عامل مکانیابی تحلیل سلسله مراتبی کلانشهر مشهد
نویسندگان
وحید یوسف پورطرقی
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه فردوسی مشهد، مسیول گروه های پژوهشی مرکز پژوهش های شورای اسلامی شهر مشهد مقدس
مهرداد عبدالهی
دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه بینالود مشهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :