آیا می دانید حوادث و سوانح چه میزان از مرگ ومیر کودکان 1-59 ماهه را در روند 3 ساله به خود اختصاص داده است

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 590

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SAFEMASHAD01_029

تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396

چکیده مقاله:

بیان موضوع:در میان میزان های مرگ و میر، میزان مرگ و میر کودکان از اهمیت ویژه ای برخوردار است و به عنوان نمادی از توسعه به حساب می آید و عوامل مختلف اجتماعی و اقتصادی در کاهش یا افزایش این شاخص موثر است از طرفی این شاخص آماری نه تنها کمیت و تعداد مرگ و میر را نشان می دهد بلکه به همان اندازه بیانگر کیفیت زندگی انسان می باشد.بررسی ها نشان می دهد در کشور و استان ما بیشترین علل مرگهای اتفاق افتاده ناهنجاری های مادرزادی و حوادث و سوانح است که مرگ و میر به علت حوادث و سوانح بسیار قابل پیشگیری می باشد لذا برآن شدیم به بررسی روند این مرگها در سالهای اخیر بپردازیم.مواد و روش تحقیق: این مطالعه به روش مقطعی توصیفی انجام شد. نمونه گیری به روش سرشماری بود به این صورت که کلیه مرگهای اتفاق افتاده در منطقه تحت پوشش این مرکز طی سالهای 1392 -1394 وارد مطالعه شد و درصد مرگهای اتفاق افتاده به علت حوادث مشخص گردید . تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از آمار توصیفی و رگرسیون خطی انجام گرفت.نتایج: نتایج نشان می دهد که طی سالهای 1392 -1394 به ترتیب، 5,23 ،%4,16 ،%9,11 %از مرگهای 59-1 ماهه به علت حوادث و سوانح و 6,17 ،%3,21 ،%3,20 %به علت ناهنجاری های مادرزادی بوده است. که با استفاده از رگرسیون خطی پیش بینی می شود روند حوادث و سوانح رو به افزایش است و دارای رتبه اول علل مرگ 59-1 ماهه در سال 92 و رتبه دوم در سال های 93 و 94 بعد از ناهنجاری های مادرزادی می باشد. حوادث ترافیکی در سال 92 با 67,41 % رتبه اول و در سال 93 با 20 % همراه با آسپیراسیون، رتبه دوم بعد ازضربه و در سال 94 با 6,68 % رتبه اول به همراه ضربه را در بین علل مرگ ناشی از حوادث به خود اختصاص داده است.این مطالعه حاکی از آن است که نسبت بالایی از مرگ و میر کودکان 59 -1 ماهه به علت حوادث و سوانح و نیز حوادث ترافیکی می باشد. که لازم است جهت کاهش مرگ و میر کودکان اقداماتی در جهت پیشگیری با توجه به نوع حادثه از طریق همکاری کلیه سازمان ها ی مرتبط در راستای ایجاد جامعه ایمن طراحی و آموزش در خصوص افزایش آگاهی خانواده ها به خصوص رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی صورت گردد.

کلیدواژه ها:

سوانح و حوادث- مرگ و میر کودکان

نویسندگان

مهشید مظاهری تهرانی

دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، مرکز بهداشت شماره دو اصفهان،

زهرا صدوقی

دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، مرکز بهداشت شماره دو اصفهان،

زهرا تباشیری

دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، مرکز بهداشت شماره دو اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • [اوزارت بهداشت درمان و آموزش رشکی، کتاب گزارش نظام کشوری ...
  • مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، بررسی مرگ کودکان زیر ...
  • بارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، بچه های کوچک آسیب ...
  • نمایش کامل مراجع