ارزیابی رفتار خستگی و شیارشدگی قیرهای اصلاح شده پلیمری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: هشتمین همایش قیر و آسفالت ایران
  • کد COI اختصاصی: CAAM08_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 898
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر امینی

کارشناس ارشد عمران- راه و ترابری دانشگاه علم و صنعت ایران

حسن زیاری

استاد دانشکده عمران دانشگاه علم و صنعت ایران

احمد گلی

استادیار دانشکده حمل و نقل دانشگاه اصفهان

چکیده

بتن آسفالتی، یک ماده مرکب و شامل مصالح سنگی، قیر و هوا میباشد. قیر، به عنوان یکی از اجزای تحملکننده بار در آسفالت، مادهای با رفتار ویسکوالاستیک میباشد، به این معنی که در سطح معینی از سختی به عنوان یک جسم جامد الاستیک شناخته میشود، اما در همان زمان از نظر جریان و انرژی مستهلک شده به عنوان یک سیال ویسکوز شناخته میشود. اگر چه وزن قیر در مخلوطهای آسفالتی مقدار کمی می-باشد، ولی با توجه به تاثیر مهم قیر بر شرایط عملکرد مخلوطهای آسفالتی، بخش قابل توجهی از مطالعات و تحقیقات صورت گرفته بر روی توسعه آزمایشات قیر متمرکز شده است تا از این طریق بتوان رفتار خرابیهای مرتبط با روسازی از جمله شیارشدگی و خستگی را بوسیله آزمایشات قیر تعیین و ارزیابی نمود. هدف از این مطالعه ارزیابی رفتار خستگی و شیارشدگی قیرهای اصلاح شده پلیمری با استفاده از آزمونهای پیشرفته قیر میباشد. در همین راستا، از پلیمرهای پودر لاستیک (GTR ،(استیرن بوتادین استیرن (SBS (و اتیلن وینلاستات (EVA (به عنوان اصلاح کنندههای رایج قیر و آزمایشات خزش و بازگشت در چند سطح تنش (MSCR (و جاروب دامنه خطی (LAS (به عنوان آزمایشات پیشرفته قیر استفاده شده است. نتایج بدست آمده نشان داد اصلاح کنندههای پلیمری باعث کاهش قابل توجه حساسیت دمایی، جلوگیری از کاهش ناگهانی سختی و بهبود قابلیت برگشت پذیری قیر میشود. همچنین، با توجه به نتایج تحلیل VECD در آزمون LAS ،افزودن پلیمر به قیر موجب افزایش انسجام و یکپارچگی قیر و در نتیجه بهبود قابل توجه عمر خستگی آسفالت میشود.

کلیدواژه ها

قیر، اصلاحکننده پلیمری، جاروب دامنه خطی، خزشو بازگشت در چند سطح تنش، خستگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.