بررسی تاثیر خشک شدن دریاچه ارومیه بر شیوع پرفشاری خون در روستای اطراف آن(مطالعه موردی : روستاهای حاشیه شرقی دریاچه ارومیه)
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 671
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICULC01_099
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396
چکیده مقاله:
با توجه به شرایط زیست محیطی امروزی دریاچه ارومیه و خشک شدن آب آن ، نمک های دریاچه در مواقع وزش باد به صورت روان جا به جا می گردند و به صورت ذرات معلق در هوا نفوذ می کنند. این ریزگردها علاوه بر اثرات منفی بر پوشش گیاهی و حتی منابع آبی محدوده نفوذ ،اثرات جدی و بسیار خطرناک بر سلامتی انسان های محدوده نفوذ دارند .یکی از این اثرات بسیار خطرناک ،افزایش پرفشاری خون در انسان هایی است در معرض این ریزگردها قرار می گیرند. در مقاله حاضر، جهت شناسایی افراد دارای فشار خون و گردآوری تمامی دادههای مربوط در بازه ی زمانی 5 ساله از اداره مرکز بهداشت شهرستان تبریز جمع آوری شد.جامعه آماری در این پژوهش ،سه روستای تیمورلو، قشلاق، و داشکسن از قسمت جنوب شرقی دریاچه ارومیه و دو روستای مایان سفلی (از شرق شهرستان تبریز) و روستای سعیدآباد (از توابع شهرستان بستانآباد)به عنوان نیمهمواجه با دریاچه ارومیه انتخاب شد. همچنین سه روستای (خلیفهکندی، دیورزم و چکان) از شرق شهرستان مراغه به عنوان روستاهای بدون مواجه با دریاچه ارومیه جهت انجام تحقیق انتخاب شد .نتایج بررسی ها نشان داد که با کاهش آب دریاچه با بار عاملی 650/0 ،متغیر افزایش ریزگردهای دریاچه و افزایش بیماری پرفشاری خون با بار عاملی 575/0 و متغیر پرفشاری خون بصورت ژنتیکی با بار عاملی 566/0 بیشترین تاثیر را در زمینه افزایش میزان پرفشاری خون در مورد محدوده مطالعه داشته- اند. هرچه روستاها به محدوده قشرهای نمکی نزدیکترمی شوند بر میزان افراد ابتلایان به بیماری فشار خون افزوده می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مریم بیاتی خطیبی
استاددانشگاه تبریز
ژیلا خامنیان
استادیار دانشگاه علوم پزشکی تبریز
ذکریا قاسمی
دانش آموخته جغرافیای پزشکی دانشگاه تبریز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :