بررسی تاثیرات ناشی از مهاجرت های روستایی بر ایجاد و گسترش سکونتگاه های حاشیه ای و تهدید امنیت اجتماعی (مطالعه موردی کوی طاهر شهر اهواز)

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 383

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RGFOH01_072

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396

چکیده مقاله:

یکی از مهمترین پیامدهای رشد شتابان شهرنشینی و توسعه فیزیکی شهرهای کشور در دهههای اخیر، از هم پاشیدگی نظام توزیع خدمات معمولی است که ناشی از توزیع نامناسب خدمات شهری در شهرها علیالخصوص در حاشیه شهرها می باشد.توزیع نابرابر شبکه معابر ،سطح روشنایی، فضای سبز، توزیع آب، برق، گاز و غیره و نداشتن مدیریت منظم واحد، نه تنها میزان ارایه خدمات عمومی شهری به شهروندان را با مشکل روبه رو ساخته، بلکه امنیت شهری را نیز در مناطق مختلف شهری افزایش یا کاهش داده است تحقیق حاضربه بررسی امنیت اجتماعی در ارتباط با شاخص های اقتصادی، آموزشی، بهداشتی، فرهنگی، تجاری، ورزشی، فضای سبز و بازتاب های اجتماعی ناشی از حاشیه نشینی در محله کوی طاهر از اجتماعات حاشیه نشین شهر اهواز، که با مسایل متعدد کالبدی، اجتماعی ، اقتصادی و زیست محیطی مواجه بوده می پردازد . جمع آوری اطلاعات به صورت اسنادی،پی مایشی، ابزار اندازهگیری آلفای کرونباخ و با استفاده از روش swot به تجزیه و تحلیل یافته ها پرداخته می شود. حجم جامعه آماری این پژوهش 300 خانوار و در تجزیه و تحلیلهای آماری از نرمافزار SPSS استفاده شده است. هدف های اصلی پژوهش شامل: بررسی و ارزیا بی دلایل اصلی مهاجرت ها ی روستا- شهری،مطالعه عناصر تاثیر گذار در جذب جمعیت مهاجر به این منطقه،بررسی امکانات و خدمات موجود در مناطق حاشیه نشین،مطالعه عوامل موثر بر ایجاد زمینه های ناهنجارهای اجتماعی در منطقه،بررسی بیشترین میزان آسیب پذیری گروههای سنی در کوی طاهر و مناطق همجوار می باشد.نتایج بدست آمده بیانگر این موضوع است که رابطه ای قوی و معنی دار، بین میزان درآمد و ارتکاب جرم در بین حاشیه نشینان و همچنین عواملی همچون بیکاری، فقدان درآمد و تحمل فشارهای اقتصادی از یکسو و فشارهای اجتماعی و روانی مرتبط با این مساله از سوی دیگر، باعث گردیدهتا افکار نادرستی به ذهن افراد بیکار خطور و آنها را به رفتارهای بزهکارانه و ارتکاب جرایم اجتماعی وادار نماید.

نویسندگان

زهرا خزایی

هیات علمی تمام وقت، استادیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی اهواز

ندا بحرینی نژاد

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد جغرافیاو برنامه ریزی روستایی

نسیم عیسی پور

کارشناس جغرافیای انسانی- شهری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • استانداری خوزستان، 394 1.گزارش موقعیت مناطق حاشیه نشینی اهواز. ...
  • اصلانی، س. 1384. عدالت و امنیت اجتماعی، مجموعه مقالات همایش ...
  • قاسمی، د، قوامی، ش. 1388.ساماندهی کالبدی - فضایی محله احمد ...
  • نویدنیا، منیژه.1382. درآمدی برامنیت اجتماعی، فصلنامه مطالعات راهبردی، بهار 1382، ...
  • نمایش کامل مراجع