اثر کاربرد کود گاوی، کاه گندم و برهمکنش آن ها برجذب مس، منگنز و آهن گیاه ذرت(Zea mays L. 704)در سطوح مختلف شوری یک خاک آهکی
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 827
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCRA01_031
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396
چکیده مقاله:
هدف از این پژوهش بررسی کارایی استفاده از برخی مواد آلی جهت کاهش آثار سوء شوری خاک بر جذب آهن، منگنز و مس توسط گیاه ذرت در یک خاک آهکی بود. آزمایشی فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار در شرایط گلخانه انجام شد. فاکتورها شامل سه سطوح شوری خاک(15،0 و 30 میلی اکی والان نمک در کیلوگرم خاک از کلرید سدیم، کلسیم و منیزیم بانسبت ترکیبی1:2:3) و دو نوع ماده آلی(کود گاوی و کاه-کلش گندم) هر کدام در دو سطح(0و2 درصد) بود. نتایج نشان داد که افزایش سطوح شوری از S0 به S2 ، سبب کاهش معنی دار جذب عناصر کم مصرف آهن، منگنز ومس اندام هوایی ذرت گشت. از سوی دیگر کاربرد تمام تیمارهای آلی سبب بهبود جذب عناصر کم مصرف آهن، مس و منگنز اندام هوایی گیاه شدند. برهمکنش تیمارهای آلی و سطوح شوری نشان داد که تاثیر تیمار کاربرد توام کود گاوی و کاه گندم(WS+SM) نسبت به دیگر تیمارهای آلی در افزایش جذب عناصر مذکور در شرایط تنش شوری به طور قابل توجهی بیشتر بود و کاربرد این تیمار به دلیل شرایط تغذیه بهتر می تواند نقش موثری در کاهش اثرات مضر شوری بر رشد گیاه ذرت داشته باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حمیدرضا بوستانی
استادیار دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی داراب، دانشگاه شیراز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :