گردشگری پزشکی در ایران؛ یک مطالعه مروری

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 404

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CONFODI01_148

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396

چکیده مقاله:

خدمات سلامت با سرعت زیادی در حال جهانی شدن است. از نظر اقتصادی نیز یکی از حوزه های درحال رشد می باشد. کشورهای بسیاری به دلیل ارزش مالی صنعت گردشگری پزشکی، در این زمینه اقدامات جدی را شروع کرده اند. مطالعه حاضر به بررسی وضعیت گردشگری پزشکی در ایران پرداخته است.روش کار: در این مطالعه مروری نظام مند، تمامی مقالات مربوط به گردشگری پزشکی ایران در بازه زمانی یک دهه گذشته چاپ شده در پایگاه های داده ای معتبر شامل Pubmed, Magiran, Sid, Embase و موتور جست و جورگرهای Google , Google Scholer با استفاده از کلیدواژه های مناسب، جستجو، ارزیابی کیفیتی و تحلیل شدند. برای تحلیل وضعیت گردشگری سلامت ایران از مدل مفهومی الماس پورتر استفاده شد. نتایج : حدود 83 درصد مقالات از سال 2010 میلادی به بعد چاپ شده بودند. حدود 55 درصد این مقالات به بررسی عوامل موثر بر توسعه گردشگری سلامت در ایران پرداخته بودند. بیشترین مطالعات در شهرهای شیراز و تهران انجام شده بود. طبق مدل پورتر، می توان با بکارگیری استراتژی هایی مانند کسب استانداردهای بین المللی و مهارت های ارتباطی، توسعه گردشگری سلامت در ایران را سرعت بخشید، نقش دولت در این امر حایزاهمیت می باشد، می توان با اقداماتی از جمله ایجاد یک سازمان هماهنگی کننده در جهت بهبود شرایط گردشگری سلامت گام برداشت. در نهایت، با استفاده از چارچوب مفهومی نقاط قوت، نقاط ضعف، فرصتها و تهدیدها تحلیل استراتژیکی از وضعیت گردشگری سلامت ایران ارایه شد و ضمن بیان چالشهای پیشرو راهکارهای مناسب برای سیاستگذاران و مدیران بهداشت و درمان کشور به منظور توسعه صنعت گردشگری سلامت ارایه شد.نتیجه گیری : کشور ایران به دلیل داشتن جاذبه های طبیعی و موقعیت جغرافیایی و همچنین وجود پزشکان متبحر، پتانسیل بالایی در جذب بیماران خارجی دارد. استفاده بهینه از نقاط قوت و فرصتهای موجود و رفع موانع و چالشها این امکان را فراهم می آورد که ایران بتواند جایگاه بسیار خوبی درصنعت سلامت در آسیا کسب کند.

نویسندگان

نسرین ابوالحسن بیگی گله زن

دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد بهداشت،گروه علوم مدیریت و اقتصاد بهداشت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران.تهران. ایران.

ندا اکبرپور

استادیار گروه علوم مدیریت و اقتصاد بهداشت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران، تهران.ایران.