کاربرد روش کشت ماکرو جهت تعیین و جداسازی سروتایپ ویروس عامل بیماری بلو تانگ در ایران از سایر تحت گونه های پاتوژن در دنیا

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,738

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

THVC15_444

تاریخ نمایه سازی: 11 مهر 1387

چکیده مقاله:

بیماری زبان آبی از جمله بیماریهای و یروسی در نشخوار کنندگان کوچک ( گوسفند، بز ) است که عامل مولدآن و یروس Orbi virusاز خانواده Reoviridea می باشد که تاکنون 24 تحت گونه sub type گوناگون از این ویروس گزارش گردیده که ناقل آن پشه Aedes _Albopictus می باشد . از عوامل مهم انتشار این بیماری تغییرات آب و هوا را میتوان ذکر نمود . بیماری به دو فرم حا و تحت حاد بروز می کند . وجود آنتی ژنها ی 2 P و 7 P در و یروس بلوتانگ سبب تولید آنتی بادیهای اختصاصی شده که در شناسائی تحت گونه های ویروس نقش بسزائی دارد . لذا تشخیص زود هنگام با اقدامات نظارتی به عنوان اقدام پیشگیرانه فعال از ایجاد زیانهای اقتصادی آن در صنعت دامی کشور جلوگیری می نما ید. در این پژوهش به منظور جداسازی BTV اقدام به جمع آوری نمونه ها ی خون سیتراته ز یادی از دامها ی مبتلا از سراسر استانها ی کشور گرد ید که در تست AGPT و ELISA سرم مثبت بوده و سپس با آماده سازی نمونه های با تزریق داخل رگی به تخم مرغ جنین دار ) 10 SPF تا 12 روزه ) و نگهداری آنها در گرمخانه 37 درجه 2 CO دار، پس از مدت یک هفته با انتقال جنینها ی مرده به یخچال 4 در جه و سپس با تهیه نمونه ها ی هموژن از برداشت تخم مرغ ها و با تلقیح به سلول Vero و BHK به روش ماکرو تحقیق را ادامه م یدهیم . کنترل روزانه و مشاهده تغییرات تخریب سلولی CPE موفق به جدائی و شناسائی و یروس بلوتانگ شد . و با انجام تست ) SN سرو نوترال یزاس یون ) هم مورد تایید قرار گرفت و با استفاده از روش Reed &Muench عیاری معادل 50 TCID 5,6 بدست امد . نمونه ها ی مشکوک به بلو تانگ به موسسه تحقیقاتی رازی ارسال گردید که در آزمایشگاه با آزمایش AGPT خط رسوبی در ژل آگار percepitation line ایجاد و گردید و در آزمون الیزا هم حضور پادتن علیه ویروس تائید شد . لذا با انجام این پژوهش شناسائی و تائید وجود ویروس و نهایتا کنترل بیماری در مناطق دامی کشور به روش کشت ماکرو میسر می سازد .

نویسندگان

منیژه یقینی

موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی – کرج – ایران