سال انتشار: 1395
محل انتشار: اولین کنفرانس ملی فناوری های نوین در علوم مهندسی
کد COI مقاله: FANAVARI01_068
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 229
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 8 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله ارایه یک رویکردجدید داده کاوی جهت برآوردزمان واقعی و پیش بینی نرخ نفوذ مته های حفاری چاه های نفت با استفاده از شبکه های عصبی فازی
چکیده مقاله:
با توجه به هزینه ی نسبتا سنگین حفاری، یکی از مهم ترین اهداف در مهندسی حفاری، کاهش هزینه ها می باشد. پیش بینی صحیح و قابل اعتماد نرخ نفوذ مته حفاری تاثیر بسازایی در افزایش روند سرعت حفاری و در نتیجه کاهش هزینه ها دارد. بنابراین طراحی مدل های مبتنی بر منطق فازی نسبت به شبکه عصبی می تواند در کاهش زمان و هزینه و تصمیم گیری های مختلف کمک بسازایی به اپراتور دستگاه های حفاری داشته باشد. در این مطالعه سعی شده است تا با استفاده از داده کاوی و رویکرد فازی -عصبی مدلی ساخته شود که بدستی بتواند نرخ نفوذ مته های حفاری را پیش بینی کند. در طراحی این مدل از داده های مربوط به چاه های منطقه ی عملیاتی خانگیران واقع در شمال شرق مشهد و از مخزن شوریجه ی دی استفاده شده است.پارامترهای ورودی طراحی عبارتند از : عمق فعلی ، عمق قبلی، وزن روی مته، سرعت چرخش مته، فشار پمپ خروجی، وزن گل، زمان حفاری و سایز مته می باشد و پارامترخروجی ، بدست آوردن میزان نرخ نفوذ مته ی حفاری می باشد. در انتها روش پیشنهادی بر روی داده های منطقه ی خانگیران بصورت کامل پیاده سازی شد و در مجموعه ی آموزش و آزمایش در بدترین حالت به درصد درستی بالای 95% رسیدیم که در مقایسه با بهترین روش های قبلی بهبود قابل ملاحظه ای از خود نشان می دهد. در نهایت نتایج به دست آمده هم به صورت جدول و هم به صورت نمودار آورده شده تا کارایی و درستی روش به صورت کامل تایید گردد.
کلیدواژه ها:
منطق فازي، شبكه ي عصبي، داده كاوي ،نرخ نفوذ مته حفاري، سيستم استنتاج تطبيقي فازي، عصبي (انفيس)
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/592592/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:احمدیان گرجی، پروین و کریمی، عباس و صاحبی، حمیدرضا،1395،ارایه یک رویکردجدید داده کاوی جهت برآوردزمان واقعی و پیش بینی نرخ نفوذ مته های حفاری چاه های نفت با استفاده از شبکه های عصبی فازی،اولین کنفرانس ملی فناوری های نوین در علوم مهندسی،بیرجند،،،https://civilica.com/doc/592592
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1395، احمدیان گرجی، پروین؛ عباس کریمی و حمیدرضا صاحبی)
برای بار دوم به بعد: (1395، احمدیان گرجی؛ کریمی و صاحبی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
نظرات خوانندگان
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- مطالعه و بهبود پایداری ولتاژ با جایابی بهینه STATCOM در سیستم قدرت
- عنوان تخمین زاویه ورود تعداد نامعلوم سیگنال همدوس با استفاده از قطری سازی آماره گشتاور مرتبه چهارم
- مروری بر پیام های AIS تجاری، بررسی یک پیام به صورت کاربردی
- مروری بر روش های مدیریت دانش به منظور افزایش بهره وری تیمی در توسعه نرم افزار چابک
- پیاده سازی ارزیابی عملکردی و امنیتی فایروال های نسل چهارم
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.