مقایسه روابط ساده و چندگانه هیجان خواهی و ناگویی خلقی با آمادگی اعتیاد به مواد مخدر در بین دانش آموزان دختر و پسر دوره دوم متوسطه شهر اصفهان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس جهانی روانشناسی و علوم تربیتی، حقوق و علوم اجتماعی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: PESLS01_520
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 672
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اصغر آقایی

استاد دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران.

نسرین جدیری سهرفروزانی

کارشناس ارشد روانشناسی عمومی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران

چکیده

هدف اصلی پژوهش حاضر تعیین مقایسه روابط ساده و چندگانه هیجان خواهی و ناگویی خلقی با آمادگی اعتیاد به مواد مخدر در بیندانش آموزان دختر و پسر دوره دوم متوسطه شهر اصفهان بود. روش تحقیق مورد استفاده توصیفی و از نوع همبستگی و پس رویدادی بود.در پژوهش حاضر برای تعیین روایی محتوایی پرسشنامه ها از متخصصان روانشناسی استفاده به عمل آمد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیهدانش آموزان دوره دوم متوسطه (سال سوم و چهارم) شهر اصفهان بود که براساس فرمول کوکران و طبقه ای و در سطح اطمینان 95 % و باروش نمونه گیری خوشه ای تعداد نمونه برای پژوهش حاضر 374 نفر تعیین شد. برای نیل به اهداف تحقیق از سه پرسشنامه هیجان خواهیزاکرمن(Zuckerman,2007)، ناگویی خلقی (Toronto,2006) و پرسشنامه آمادگی به اعتیاد (Weed & Butcher,1992) استفادهشد. داده ها با روش آماری ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل واریانس چندگانه در نرم افزار Spss18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته های تحقیق نشان داد که رابطه دشواری در تشخیص احساسات و ناگویی خلقی کلی و همچنین هیجان خواهی، تجربه طلبی، ماجراجویی،ملال پذیری و هیجان خواهی کلی با آمادگی اعتیاد به مواد مخدر در بین پسران و دختران دانشآموز تفاوت معناداری وجود داشت (01 / 0 > p)در گروه پسران از سه مولفه ناگویی خلقی، دشواری در تشخیص احساسات (β=0/32, p< 0/01) و در گروه دختران از سه مولفه ناگوییخلقی، دشواری در تشخیص احساسات (β=0/2, p< 0/01) و دشواری در توصیف احساسات (β=0/18, p< 0/05) پیش بینی کننده آمادگیاعتیاد به مواد مخدر بوده اند. در گروه پسران از شش مولفه هیجان خواهی، هیجان خواهی (β=0/29, p< 0/01) و در گروه دختران از ششمولفه هیجان خواهی، هیجان خواهی (β=0/3, p< 0/01) و تجربه طلبی (β=0/29, p< 0/01) پیش بینی کننده آمادگی اعتیاد به مواد مخدربوده اند. در گروه پسران طی چهار گام از میان سه مولفه ناگویی خلقی و شش مولفه هیجان خواهی، در کنار دشواری در تشخیص احساسات(β=0/34, p< 0/05)، هیجان طلبی (β=0/41, p< 0/05) و ماجراجویی (β=0/29, p< 0/01) افزوده شده و هر چهار متغیر توانسته اندپیش بینی کننده آمادگی اعتیاد به مواد مخدر بوده اند. اما در گروه دختران نتوانسته اند پیش بینی کننده آمادگی اعتیاد به مواد مخدر باشند.

کلیدواژه ها

هیجان خواهی، ناگویی خلقی، آمادگی اعتیاد به مواد مخدر، دانش آموزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.