سال انتشار: 1396
کد COI مقاله: ESPME04_483
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 538
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
محتوای کامل این مقاله با فرمت WORD هم قابل دریافت می باشد.
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 9 صفحه است به صورت فایل PDF و یا WORD در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله آشکارسازی روند تغییرات پوشش اراضی تالاب هور العظیم با استفاده از سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)
چکیده مقاله:
تهیه نقشه پوشش اراضی، برای بسیاری از فعالیت های برنامه ریزی و مدیریت دارای اهمیت است. امروزه تصاویر ماهواره ای و تکنیک های سنجش از دور، به دلیل فراهم اوردن داده های به هنگام و قابلیت بالای آنالیز تصاویر، کاربرد گسترده ای در تمامی بخش ها از جمله کشاورزی و منابع طبیعی دارند. در پژوهش حاضر، به منظور تهیه نقشه پوشش اراضی تالاب هور العظیم از داده-های ماهواره ای لندست سنجنده TM به تاریخ فروردین 1365 و تصویر سنجنده OLI به تاریخ فروردین 1394 استفاده شد. ابتدا تصاویر با میانگین خطای مربعات کمتر از 5/0 پیکسل تصحیح هندسی شدند. جهت طبقه بندی تصویر، از روش طبقه بندی حداکثر احتمال با به کارگیری نقشه شاخص پوشش گیاهی (NDVI) به عنوان داده کمکی استفاده شد. در نهایت نقشه پوشش اراضی تالاب با 3 طبقه بایر، پوشش گیاهی و پهنه های آبی تهیه گردید. جهت ارزیابی صحت نتایج طبقه بندی، نقشه تولید با نقشه واقعیت زمینی ایجاد شده از طریق GPS و Google Earth مورد بررسی قرار گرفت. ضریب کاپا و صحت کلی طبقه بندی به روش حداکثر احتمال برای تصویر TM به ترتیب 85/0 و 92/0 و برای تصویر OLI به ترتیب 89/0 و 92/0 برآورد گردید. براساس نتایج، اراضی بایر 48/27 درصد افزایش یافته که 84/22 درصد آن از طریق کاهش پوشش گیاهی و 63/4 درصد نیز از طریق کاهش پهنه های آبی و تبدیل شدن این مناطق به اراضی بایر بوده است.
کلیدواژه ها:
پوشش اراضی، طبقه بندی نظارت شده، NDVI، تالاب هور العظیم
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/589833/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:اسکندری دامنه، هادی و حبشی، خلیل و گرگین پور، داریوش و پورمنافی، سعید،1396،آشکارسازی روند تغییرات پوشش اراضی تالاب هور العظیم با استفاده از سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)،چهارمین کنفرانس بین المللی برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست،تهران،،،https://civilica.com/doc/589833
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1396، اسکندری دامنه، هادی؛ خلیل حبشی و داریوش گرگین پور و سعید پورمنافی)
برای بار دوم به بعد: (1396، اسکندری دامنه؛ حبشی و گرگین پور و پورمنافی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- تهیه نقشه پراکندگی فضایی خطر آتش سوزی در جنگل های ارسباران با استفاده از روش FAHP و GIS
- آنالیز ریسک فوران (Blow out) چاه های نفت و گاز با استفاده از روش پاپیونی (Bow-Tie)
- کاربرد دینامیک سیالات محاسباتی (CFD) بعنوان ابزاری توانمند جهت پیش بینی مخاطرات فرآیندهای شیمیایی
- شبیه سازی آتش، نحوه گسترش و اطفا آن با بکارگیری نرم افزارسیمولاتورPyrosim FDS
- پایش تخریب اراضی با استفاده از سری زمانی تصاویر ماهواره ای مودیس و متغیرهای اقلیمی(مطالعه موردی: نیمه شمالی استان خوزستان)
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نگرشی نو به بومی سازی در صنعت خودروی كشور برپایه قابلیت های توسعه محصول
- متنوع سازی همگون صنعت خودروسازی ایران در سطح قطعات و تجهیزات با تکیه بر رویکرد پیچیدگی اقتصادی
- چشم انداز پلتفرم مشترک در دنیاو شرکت ایرانخودرو
- بهبود نیروی تعویض دنده گیربکس 6 دنده پژو با تغییر نوع سینکرونایزر
- پیاده سازی و ارتقای برنامه توسعه فردی کارکنان با هدف افزایش مهارتهای فردی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.