بررسی پارامترهای موثر بر حذف رنگ از محلولهای آبی با استفاده از بیوسورفکتانت رامنولیپیدی استخراج شده از باکتری Pseudomonas aeruginosa
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 653
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ESPME04_195
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396
چکیده مقاله:
حذف رنگ از محلولهای آبی یک مسیله مهم برای حفظ سلامتی موجودات زنده و کاهش آب مصرفی تازه برای صنایع و کارخانجات است. بدین منظور، فلوتاسیون به عنوان یک روش کارآمد برای حذف رنگ از محلولهای آبی با هزینه های کمتر و کارایی بیشتر مورد بررسی قرار گرفت. بیوسورفکتانت رامنولیپیدی یک ماده فعال سطحی است که پس از تجزیه زیستی، به قند و چربی تبدیل شده و سلامتی موجودات را تهدید نمی کند. بررسی امکان ظرفیت رنگبری رامنولیپید با استفاده از یک طرح فاکتوریلی کامل در چهار سطح شامل pH، غلظت MIBC به عنوان کفساز، دبی هوا و نسبت رامنولیپید بر متیلن بلو به عنوان ماده رنگی انجام شد. مقدار ضریب تعیین بالای به دست آمده (%7/95 =R2)، بیانگر دقت بالای آزمایشات انجام شده و ضریب تعیین تعدیل شده (%1/87 = Adj R2)، درستی افزودن متغیرهای مستقل مدل را نشان داد. طبق تحلیل آزمایشات انجام شده و آنالیز واریانس داده ها، راندمان حذف با افزایش مقادیر pH ، کفساز MIBC و نرخ جریان هوا، افزایش یافت، اما با نسبت رامنولیپید بر متیلن بلو نسبت عکس دارد. بیشترین راندمان حذف رنگ 34/81% و کمترین مقدار آن 56/2% بدست آمد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد محمودآبادی
دانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری مواد معدنی، بخش مهندسی معدن، مجتمع آموزش عالی زرند،
حمید خوشدست
استادیار فرآوری مواد معدنی، بخش مهندسی معدن، مجتمع آموزش عالی زرند
وحیده شجاعی
استادیار فرآوری مواد معدنی، بخش مهندسی معدن، مجتمع آموزش عالی زرند
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :