مقایسه زیست فراهمی پروتیینات و اکسید منگنز در سنین اولیه جوجههای گوشتی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: فصلنامه علوم دامی ایران، دوره: 47، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_IJAS-47-2_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 526
نویسندگان
دانشجوی دکتری تغذیه طیور، گروه علوم دامی، پردیس بین الملل دانشگاه فردوسی مشهد
استادگروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
استادگروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
استادگروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
این آزمایش برای مقایسۀ زیستفراهمی نسبی پروتیینات و اکسید منگنز با جذب بافتی در جوجههای گوشتی اجرا شد. شمار 432 جوجۀ یکروزۀ نر سویۀ تجاری کاب255 بهطور کامل تصادفی بین نه تیمار آزمایشی با هشت تکرار و شش جوجه در هر تکرار توزیع شد. جیرهها در قالب طرح کامل تصادفی با ترتیب فاکتوریل با دو منبع پروتیینات و اکسید منگنز خالص و چهار سطح منگنز افزودنی )32 ،05 ،152 و 145 میلیگرم در کیلوگرم( به همراه یک تیمار شاهد )بدونمنگنز افزودنی(، تهیه و جوجهها در سنین 21-1 روزگی با آنها تغذیه شدند. نوع منبع منگنز بر مصرف غذایی، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی اثر معنیداری نداشت. با افزایش سطح منگنز، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی از رابطۀ درجۀ دوم پیروی کرده است. با افزایش سطح منگنز جیره، تراکم منگنز در درشتنی، کبد و کلیه بهطور خطی افزایش معنیداری داشته است. شیب بهدستآمده از بررسی تابعیت خطی محتوای منگنز استخوان نسبت به سطوح منگنز جیره، در مقایسه با دیگر بافتها بیشترین میزان بود و به دنبال آن به ترتیب کلیه و کبد شیب کمتری داشتند. با مقایسۀ شیب خطوط تابعیت، مقادیر زیستفراهمی نسبی پروتیینات منگنز در مقایسه با اکسید منگنز خالص در استخوان 0/151 درصد تعیین شد که نشاندهندۀ نبود تفاوت در زیستفراهمیبین دو منبع منگنز در این آزمایش است.کلیدواژه ها
اکسید منگنز، پروتیینات منگنز، درشتنی، زیستفراهمی، جوجههای گوشتیمقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.