سطحبندی سکونتگاههای روستایی به منظور برنامهریزی کالبدی-فضایی در مقیاس دهستان (مطالعه موردی: دهستان باغلی ماراما شهرستان گنبدکاووس)

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 460

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SDUMEW01_072

تاریخ نمایه سازی: 8 اردیبهشت 1396

چکیده مقاله:

یکی از مشکلات اساسی توسعه فضایی و ناحیهای، از هم گسیختگی سازمان فضایی و عدم سلسله مراتب مبتنی بر رابطه تعاملی میان سکونتگاههاست. در همین راستا تعیین و تشکیل سلسله مراتبی از سکونتگاهها که بتواند چارچوب موثری برای توزیع جمعیت، فعالیتها، خدمات و کارکردها در سطوح مختلف باشد، ضروری است. بنابراین سطح بندی سکونتگاه هاو تعیین مراکز عملکردی در سطح محلی، روشی برای سلسله مراتبی کردن ارایه خدمات و مشخص کردن مراکزی است که توان ارایه خدمات بهینه به روستاهای همجوار را داشته باشند و روستاهای مجاور نیز بتوانند به نحو مطلوبی به خدمات دسترسی یابند. در این پژوهش سطحبندی سازمان فضایی دهستان باغلی ماراما با شناخت عوامل طبیعی و انسانی درون دهستان و با استفاده از روش گراویته صورت پذیرفته است. بر همین اساس با در نظر گرفتن موقعیت جغرافیایی، ابراهه ها، وضعیت دسترسی روستاها و معابر موجود، فاصله و جمعیت، این دهستان به 3 حوزه روستایی با مراکز بی بی شیروان، شهرک شهید بهشتی و ایمر ملاساری سطحبندی گردید. همچنین تحلیل نتایج نشان می دهد حوزه 2 با مرکزیت آبادی شهرک شهیدبهشتی دارای بهترین موقعیت استقرار و توزیع خدمات میباشد.

نویسندگان

فرشته عزیزآبادی

کارشناسی ارشد برنامه ریزی محیطزیست. دانشگاه تهران

مهدیه سعادت فومنی

کارشناسی ارشد برنامه ریزی محیطزیست. دانشگاه تهران

بیتا سرکمری

کارشناسی ارشد برنامه ریزی محیطزیست. دانشگاه تهران

شهرزاد فریادی

دانشیار گروه برنامه ریزی، مدیریت و آموزش محیطزیست. دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :