بررسی وضعیت زیست محیطی اماکن ورزشی بر اساس دستورالعمل سازمان حفاظت از محیط زیست ( مطالعه موردی: منطقه پنج شهرداری تهران )
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,632
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IUCSPORT02_174
تاریخ نمایه سازی: 7 اردیبهشت 1396
چکیده مقاله:
اماکن ورزشی به دلیل نقش قابل توجهی که در بالا بردن سلامت جسمی و روانی شهروندان دارتد به عنوان یکی از مهمترین کاربری ها در سطح شهر مطرح هستند. این امکن به عنوان جزیی از چرخه محیط زیست می توانند تاثیر پذیر و تاثیرگذار بر مسایل زیست محیطی باشند. عدم توجه به مسایل زیست محیطی در فضاهای ورزشی باعث بروز مشکلات زیادی از قبیل؛ آلودگی های زیست محیطی، استفاده نادرست از منابع انرژی، افزایش هزینه ها و کاهش کارایی در اماکن ورزشی می شود. از این رو هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی وضعیت زیست محیطی اماکن ورزشی غیر خصوصی منطقه پنج شهرداری تهران بود. روش تحقیق از نوع توصیفی پیمایشی است. نمونه آماری این پژوهش شامل تمامی فضاهای ورزشی غیر خصوصی منطقه پنج شهرداری تهران بود. جهت گردآوری اطلاعات از چک لیست استاندارد شده سازمان حفاظت از محیط زیست استفاده شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که تا کنون برنامه ریزی مدون و ویژه ای در خصوص اصلاح ساختار اماکن ورزشی از لحاظ زیست محیطی صورت نگرفته است و تنها در پاره ای از اوقات به برنامه ریزی مقطعی اکتفاء شده است. یافته ها به نکات قابل توجه ای در خصوص مسایل زیست محیطی اماکن ورزشی اشاره می کند که می تواند در برنامه ریزی جهت یک مدیریت سبز بر این اماکن کمک موثری نماید. مدیریت و اصلاح الگوی مصرف، بهره گیری از منابع انرژی تجدید پذیر، مدیریت مواد زاید و پسماند، مشاوره با متخصصین محیط زیست، ارتقاء سطح آگاهی های زیست محیطی کارکنان و کاربران و اصلاح سیستم بهداشتی از جمله اقدامات مهم برای رعایت اصول زیست محیطی در اماکن ورزشی هستند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد علی قره
دانشیار دانشگاه پیام نور
علیرضا احمدی
دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی دانشگاه علامه طباطبایی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :