ارتباط راهبردهای مقابله ای با عملکرد شغلی دبیران تربیت بدنی آموزش و پرورش شهر اهواز
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 589
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IUCSPORT02_084
تاریخ نمایه سازی: 7 اردیبهشت 1396
چکیده مقاله:
دبیران تربیت بدنی با استرس های شغلی ناشی از منابع متعددی روبرو هستند که ممکن است عملکرد آنها را تحت تاثیر قرار دهد. راهبردهای مقابله ای شیوه های مقابله با این استرس ها می باشد. از این رو برای شناسایی راهبردهای مقابله ای دبیران تربیت بدنی و نقش آن در عملکرد شغلی، این تحقیق با هدف شناسایی ارتباط راهبردهای مقابله ای با عملکرد شغلی دبیران تربیت بدنی آموزش و پرورش شهر اهواز انجام شد. بدین منظور از جامعه 545 نفری دبیران تربیت بدنی شهر اهواز، بر اساس حجم نمونه کرجسی مورگان 226 نفر با توزیع تصادفی پرسشنامه ها در کلیه نواحی آموزش و پرورش شهر اهواز، نمونه گیری شدند. ابزار اصلی گرد آوری اطلاعات تحقیق، پرسشنامه عملکرد شغلی پترسون ( 1963 ) و پرسشنامه راهبردهای مقابله ای لازاروس و فلکمن( 1985 ) بود. داده های بدست آمده با استفاده از آزمون های آماری همبستگی پیرسون، تحلیل واریانس یکسویه و رگرسیون گام به گام در سطح معناداری P<0/05 تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد که راهبردهای مقابله ای مساله مدار با عملکرد شغلی رابطه مثبت و معنادار ( P=0/001 ) و راهبردهای مقابله ای هیجان مدار با عملکرد شغلی رابطه منفی و معناداری ( P=0/045 ) داشت. همچنین مشاهده شد که مولفه های راهبردهای مقابله ای مساله مدار حل مدبرانه مساله ( P=0/001 )، مسیولیت پذیری ( P=0/028 ) و حمایت اجتماعی ( P=0/001 ) توان پیش بینی موفقیت شغلی دبیران را دارد. کاربرد راهبردهای مقابله ای مساله مدار ( P=0/194 ) و هیجان مدار ( P=0/152 ) در زنان و مردان تفاوت معناداری نداشت. در نتیجه مشاهده شد که کاربرد راهبردهای مقابله ای مساله مدار در دبیران تربیت بدنی بیشتر است و بر عملکرد شغلی آنها تاثیر بیشتری دارد.
کلیدواژه ها:
عملکرد شغلی ، راهبردهای مقابله ای مساله مدار و هیجان مدار ، حل مدبرانه مساله ، مسیولیت پذیری ، حمایت اجتماعی ، دبیرانتربیت بدنی
نویسندگان
فاطمه روحانی نژاد
دبیر تربیت بدنی آموزش و پرورش شهرستان شوشتر
سید فرشید میرمحمدیان توتکله
مدرس دانشگاه پیام نور واحد شوشتر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :