سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

پهنه بندی خطر زمین لرزه در گستره شهر سربیشه به روش درون یابی با استفاده از مدل کریجینگ

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 774

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICEGE09_022

تاریخ نمایه سازی: 7 اردیبهشت 1396

چکیده مقاله پهنه بندی خطر زمین لرزه در گستره شهر سربیشه به روش درون یابی با استفاده از مدل کریجینگ

شهر سربیشه در استاه خراسان جنوبی، به لحاظ قرارگیری در پهنه بندی زمین درز سیستان از توان لرزه خیزی بالایی برخوردار است. وقوع زمین لرزه های متعدد و نسبتا بزرگ در این بخش از ایران گواهی بر لرزه خیزی آن می باشد. پهنه بندی خطر زمین لرزه به عنوان ابزاری برای برآورد خطر زمین لرزه در مناطق مختلف در مطالعات تحلیل خطر منطقه و با هدف تعیین اولویتها می تواند راهگشا باشد. بدین منظور در منطقه ای به شعاع 150 کیلومتر به مرکزیت شهر سربیشه گسلها به عنوان سرچشمه های لرزه زا شناسایی و توان لرزه ایی آنها برآورد گردید شتاب و شدت زمین لرزه های احتمالی ناشی از گسلها در مراکز شبکه ای از سلولها محاسبه گردید. با استفاده از مدل کریجینگ پارامترهای لرزه ای شدت و شتاب لرزه ای در تمام منطقه درون یابی گردید و پس از کلاس بندی، مناطق پرخطر از مناطق کم خطر تفکیک گردید. نتایج نشان می دهد در صورت فعالیت هر کدام از گسلهای منطقه مورد مطالعه در یک زمانه ی بیکران، شدت زمین لرزه در شهر سربیشه 8/1 تا 8/8 درجه در مقیاس مرکالی و شتاب افقی ناشی از حرکت زمین در شهر سربیشه 0/4 تا 0/45 g خواهد بود.

کلیدواژه های پهنه بندی خطر زمین لرزه در گستره شهر سربیشه به روش درون یابی با استفاده از مدل کریجینگ:

نویسندگان مقاله پهنه بندی خطر زمین لرزه در گستره شهر سربیشه به روش درون یابی با استفاده از مدل کریجینگ

سعید خسروی

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی، دانشگاه بیرجند

ابراهیم غلامی

استادیار گروه زمین شناسی دانشگاه بیرجند

محمودرضا هیهات

استادیار گروه زمین شناسی دانشگاه بیرجند

وحید خسروی

دانشجوی دکتری اکتشاف معدن، دانشگاه صنعتی شاهرود

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
بربریان، م. قرشی، م. ارژنگ، ب.، مهاجر اشجعی ا. (1371)، ...
_ شایگان، م، (1384، ارزیابی دقت مدل‌های DWو Kriging جهت ... [مقاله کنفرانسی]
عاکره، ح. (1387)، کاربرد روش کریجینگ در میان یابی بارش ...
غلامی، ا. نوگل سادات، م.ع. خطیب، م:م. ساقی، ع. (1388. ...
فاضل نیا، غریب. حکیم دوست، سید یاسر. بلیانی، یدالله، (1391). ...
Berberian, M., (1999). the 1997May 10 Zirkuh (Qa'enat) earthquake (Mw ...
Vernant, Ph. Nilforoushan, F. Hatzfeld, D. Abbassi, M. R. Vigny, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "پهنه بندی خطر زمین لرزه در گستره شهر سربیشه به روش درون یابی با استفاده از مدل کریجینگ" توسط سعید خسروی، دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی، دانشگاه بیرجند؛ ابراهیم غلامی، استادیار گروه زمین شناسی دانشگاه بیرجند؛ محمودرضا هیهات، استادیار گروه زمین شناسی دانشگاه بیرجند؛ وحید خسروی، دانشجوی دکتری اکتشاف معدن، دانشگاه صنعتی شاهرود نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی نهمین همایش زمین شناسی مهندسی و محیط زیست ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله پهنه بندی، زمین لرزه، گسل، کریجینگ، سربیشه، خراسان جنوبی هستند. این مقاله در تاریخ 7 اردیبهشت 1396 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 774 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که شهر سربیشه در استاه خراسان جنوبی، به لحاظ قرارگیری در پهنه بندی زمین درز سیستان از توان لرزه خیزی بالایی برخوردار است. وقوع زمین لرزه های متعدد و نسبتا بزرگ در این بخش از ایران گواهی بر لرزه خیزی آن می باشد. پهنه بندی خطر زمین لرزه به عنوان ابزاری برای برآورد خطر زمین لرزه در مناطق مختلف در مطالعات ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی زلزله طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله پهنه بندی خطر زمین لرزه در گستره شهر سربیشه به روش درون یابی با استفاده از مدل کریجینگ با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.