واکاوی اهمیت امنیت غذایی: مروری بر تجمع زیستی و بزرگنمایی زیستی فلزات سنگین سرب وکادمیوم در مواد غذایی (مطالعه موردی گوشت مرغ)
محل انتشار: دهمین کنگره پیشگامان پیشرفت
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 691
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
KPIP10_285
تاریخ نمایه سازی: 6 اردیبهشت 1396
چکیده مقاله:
سلامتی انسان می تواند در اثر مصرف مواد غذایی آلوده به فلزات سنگین در معرض خطر قرار گیرد. آلودگی گوشت و فرآورده های آن به بعضی از فلزات سنگین به خصوص سرب و کادمیوم موجب بروز اثرات سمی و تاثیر سوء بر سلامت انسان می گردد.امروزه آلودگی های محیط زیست، یکی از مخاطرات و موضوعات مهم در بحث ایمنی مواد غذایی در سطح جهان است. سمیت فلزات سنگین و تجمع آن ها در زنجیر ه های غذایی یکی از اصلی ترین معضلات زیست محیطی و بهداشتی جوامع مدرن است. فلزات سنگین از مهم ترین آلاینده های شیمیایی مواد غذایی محسوب می شوند و وجود آنها در مواد غذایی با منشا طیور (مرغ) امکان قرار دادن انسان را در معرض عوارض ناشی از آنها بطور مستمر(شاید برای تمام عمر) افزایش خواهد داد. امروزه در ممالک و جوامع صنعتی دنیا یکی از مسایل بهداشتی و زیست محیطی را آلاینده های فلزات سنگین تشکیل می دهد.که از میان آنها آرسنیک، سرب، کادمیوم، جیوه و نیکل برای انسان و حیوانات از اهمیت بهداشتی بیشتری برخوردارند. هدف از این مطالعه مروری بر تجمع زیستی و بزرگنمایی زیستی فلزات سنگین سرب و کادمیوم در بافت های مختلف مرغ با تاکید بر اهمیت امنیت غذایی می باشد این مطالعه یک مطالعه توصیفی بوده و .مطابق با اکثر مطالعات انجام شده در داخل و خارج کشور در این مطالعه فلزات سنگین سرب و کادمیوم قابلیت ورود به زنجیره های غذایی از جمله گوشت را دارا هستند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
هادی تحسینی
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست دانشکده منابع طبیعی دانشگاه کردستان سنندج ایران
رضوان همتی
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی ژیومورفولوژی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه کردستان، سنندج، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :