ارزیابی اثرات بازدارندگی اسانس و عصاره اتانولی دانه رازیانه بر رشد آسپرژیلوس پارازیتیکوس

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 533

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI24_440

تاریخ نمایه سازی: 6 اردیبهشت 1396

چکیده مقاله:

اثرات جانبی ناخواسته نگهدارندههای شیمیایی از یک سو و افزایش تقاضای مصرفکنندهها برای فرآوردههای غذایی طبیعی از سوی دیگر،باعث شده که در سالهای اخیر تحقیقات گستردهای بر روی امکان کاربرد ترکیبات طبیعی دارای اثرات بازدارنده بر رشد قارچها و به دنبالآن جلوگیری از سنتز مایکوتوکسینها، انجام شود. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثرات بازدارندگی غلظتهای اسانس در 11 سطح و عصارهاتانولی در 7 سطح دانه رازیانه (vulgare Foeniculum (بر رشد آسپرژیلوسپارازیتیکوس به روش سنجش قطر هاله عدم رشد در بازه زمانی 7 روزه (1 ،3 ،5 و 7 روز)، بود. عصاره اتانولی دانه رازیانه به روش سوکسله و اسانسگیری با روش تقطیر با بخار آب و با استفاده از دستگاه کلونجر صورت گرفت. راندمان اسانس و عصاره اتانولی دانه رازیانه به ترتیب 2/3 و 55/12 درصد بر پایه خشک بدست آمد. یافتههای حاصل از بررسی اثرات زمان نگهداری در بازه زمانی 7 روزه در غلظتهای تحت بررسی عصاره اتانولی و اسانس دانه رازیانه، نشان دادند که بیشترین قطر هاله عدم رشد در روز سوم پس از تلقیح مشاهده و سپس با گذشت زمان در بازه زمانی تحت بررسی از لحاظ عددی، کاهش مییابند. در حالی که از لحاظ آماری اختلاف مشاهده شده، معنیدار (05.0< p (نمیباشد. بررسی اثرات بازدارندگی غلظتهای تحت بررسی اسانس و عصاره اتانولی دانه رازیانه بر رشد آسپرژیلوسپارازیتیکوس نشان دادند که از لحاظ عددی با افزایشغلظت، اثرات بازدارندگی اسانس و عصاره اتانولی، افزایش مییابد. کمترین غلظتهای اسانس و عصاره اتانولی دانه رازیانه که بیشترین اثرات بازدارندگی بر آسپرژیلوسپارازیتیکوس را دارا میباشند به ترتیب عبارت بودند از 180 و 4000 ppm .

نویسندگان

علیرضا بصیری

دکتری علوم و صنایع غذایی

مهسا تبریزی

کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • مسکوکی، ع.م دو مرتضوی، س .ع. 1388. کنترل رشد قارچ ...
  • Bullerman, L. B., Lieu, F.Y., Sally, A. 1982. Inibition of ...
  • Rasooli, I., Owlia, P. 2005. C hemopreventi _ by thyme ...
  • Soliman, K.M, Badea, B.I. 2002. Effect of oil extracted from ...
  • Thanaboripat, D., Cheunoy, W., Petcharat, U. Ru agrattanamate _ V., ...
  • نمایش کامل مراجع