ارزیابی میزان بلوغ و تکامل فرهنگ ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE) با استفاده از مدل نردبان فرهنگ HSE در شرکت پتروشیمی شیراز

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,648

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NPRD01_038

تاریخ نمایه سازی: 5 اردیبهشت 1396

چکیده مقاله:

مقدمه: بهداشت ایمنی و محیط زیست HSE در شرکت پتروشیمی شیراز و سایر پتروشیمی های کشور به دلیل بالا بودن تعداد خطرات و همچنین شدت بالای خطرات به عنوان امری مهم در نظر گرفته می شود و فرهنگ سازی رعایت دستورالعمل های HSE موجود در این گونه صنایع مهم می باشد. هدف از این مطالعه بررسی میزان بلوغ و تکامل فرهنگ ایمنی، بهداشت و محیط زیست با استفاده از مدل نردبان فرهنگ HSE در سال 1394 در پتروشیمی شیراز می باشد. مواد و روش ها: این پژوهش مطالعه ای توصیفی تحلیلی می باشد. جامعه آماری مورد نظر در این مطالعه تعداد 10 نفر از کارکنان ارشد شرکت پتروشیمی شیراز می باشد. مدل مورد استفاده در این تحقیق مدل نردبان فرهنگ HSE می باشد که شامل پنج سطح بیمارگونه، واکنشی، حسابگر، پیشگیرانه و خلاقانه است. در این مطالعه با توجه به مدل فرهنگ HSE و همچنین برگه خود ارزیابی فرهنگ HSE چک لیستی تهیه و در اختیار جامعه آماری قرار داده شد. پس از آن مستندات شامل فرم ها، تابلوها، آموزش ها، مجوزها و سایر اطلاعات مورد نیاز جمع آوری گردید. پس از آن با بررسی پاسخ های جامعه آماری به سوالات چک لیست که شامل پنج بخش از بیمارگونه تا خلاقانه بود و همچنین استفاده از مستندات جمع آوری شده اقدام به تعیین سطح فرهنگ HSE شرکت پتروشیمی شیراز گردید. یافته های پژوهش: با توجه به پاسخ های جامعه آماری و همچنین مستندات جمع آوری شده سطح بلوغ و تکامل فرهنگ HSE در شرکت پتروشیمی شیراز در مرحله پیشگیرانه می باشد که با توجه بیشتر به پیشنهادات داده شده این شرکت می تواند خود را به آخرین سطح از مدل نردبان فرهنگ HSE یعنی مرحله خلاقانه برساند. همچنین با تقسیم بندی سوالات پرسشنامه به هشت بخش مختلف، بخش هایی که نیاز به تلاش بیشتر دارند مشخص گردیده است.

کلیدواژه ها:

فرهنگ HSE ، مدل نردبان فرهنگ HSE ، شرکت پتروشیمی

نویسندگان

جاسم توسلی مفرد

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت محیط زیست، گروه مدیریت محیط زیست، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

روح الله کاظمی

استادیار گروه مدیریت محیط زیست، گروه مدیریت محیط زیست، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • 1-تقدیسی، محمد حسین و علی زاده، سید شمس الدین-(388 1)«مهندسی ...
  • علیزاده اوصالو، علی؛ مهدی غلامی، محمد حسین؛ درفشی، سیاوش(388 1) ... [مقاله کنفرانسی]
  • Booya M, Arghami Sh, Asilian H, Mortazavi S. Safety analysis ...
  • Arghami, SH., Yousefi, M., 1387. Raveshhaye barresiye imeni mobtani bar ...
  • Conference of Petrochemcal Tehran, Iran, www.SID.ir (in Persian) ...
  • _ _ _ _ _ 6- Douglas A, Wiegmann and ...
  • 6-Ren J, Jenkinson I, Wang J, Xu DL, Yang JB. ...
  • 7-Snashall D setting national targels to improve occupational health. Int ...
  • Halvani GH, Fallah H, Barkhordari A, Khoshk DR, Behjati M, ...
  • نمایش کامل مراجع