بررسی اثرات زیست محیطی بی خطرسازی پسماندهای عفونی به روش اتوکلاو درمراکز درمانی شهرستان ارومیه
محل انتشار: دومین همایش ملی پدافند غیر عامل در بخشهای کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست با رویکرد توسعه پایدار
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 703
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
DPCONF02_121
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395
چکیده مقاله:
یکی از روش های سترون سازی زباله های عفونی، استفاده از دستگاه اتوکلاو است. دما، درجه حرارت و فشار در عملکرد اتوکلا و در مراکز درمانی شهرستان ارومیه انجام گرفت میزان پسماندهای پزشکی ویژه در شهرستان ارومیه از 1/5 تا 3 کیلوگرم به ازای هر تخت برآورد گردیده است که حدود 75 الی 90 درصد پسماندهای تولیدی بیمارستانی را پسماندهای شبه خانگی یا معمولی و حدود 10 الی 25 درصد زائدات خطرناک بیمارستانی تشکیلی م یدهند که 15 درصد آن را پسماندهای عفونی و اسیب شناختی یک درصد پسماندهای برنده و نوک تیز، سه درصد پسماندهای شیمیایی و دارویی و کمتر از یک درصد پسماندهای ژنوتوکسیک می باشد نتایج کمی بیان می کند که در بیمارستان های مورد مطالعه دولتی، خصوصی زیرنظر دانشگاه در شهرستان ارومیه 37% اتوکلا و 63% درصد سایر روشهای بی خطرسازی مورد استفاده قرار می گیرد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که روش اتوکلاو به علت مصرف زیاد انرژی حرارتی و الکتریکی روش مناسبی برای بی خطر سازی پسماندهای عفونی در مراکز درمانی شهرستان ارومیه نبوده و ضمن این که این روش نمی تواند تمامی زباله های ویژه بیمارستانی را بی خطر سازی کند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محدثه پورعلی اشکلک
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران
فرید غلامرضا فهیمی
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تنکابن، استادیار گروه محیط زیست، تنکابن، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :