سال انتشار: 1387
محل انتشار: کنفرانس بین المللی سکونتگاههای سنتی زاگرس
کد COI مقاله: ZTSIC01_040
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 2,208
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 11 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله هویت مکانی/ اجتماعی - شناخت و توسعه ی عوامل درون زای آن در جهت رشد و بالندگی هویت انسانی (در حوزه ی سکونتگاه های زاگرس مرکزی)
چکیده مقاله:
سکونت یکی از مهمترین شیوه های با معنا کردن / قابل درک کردن طبیعت است . درک معناهای تجربیات زیستاری با "نام نهادن " آغاز میشود و از این "جا" هویت شروع به شکل گیری می کند . هویت حاصل شکل گیری، دگرگونی و تمایز تصورا ت ذهنی و کالبد عینی است که یکی در دیگری تجلی یافته و درمکان واقع میشود. هویت را بدون درنظرگرفتن زمینه و منشأ مکانی و اجتماعی آن نمیتوان متصور شد و آبادی به عنوان مرکز مکانی هویت و محل تجمع افراد، گروهها و اقوام ارتباط مستقیم با برآورده ساختن نیازهای انسان دارد . این نیازها مجموعه خواستهای فیزیکی و معنوی را در بر میگیرد. از این منظر هویت حاصل چگونگی برآوردن کلیه ی نیازهای شخصی و جمعی در مکانی ویژه است. در این مقاله از طبقه بندی نیازهای مازلو برای بررسی نمونه های موردی استفاده شده است . در این سلسله مراتب نیازهای پایین تر، فیزیکی و زیستی بوده و در روند تکاملی، به ذهن خلاق و آزادی نزدیکتر شده، انسانیتر میگردد. هویت مکانی - اجتماعی در سه حوزه ی اجتماعی، کالبدی و معنایی بررسی می شود . با توجه به اینکه هویت حاصل از سه حوزه ی مذکور میتواند در مقیاسهای مختلفی بررسی شود؛ مقیاس کلان : سکونتگاه در محیط طبیعی، مقیاس میانه : فضای همگانی / جمعی و مقیاس خرد: تکبناها و فضاهای سرپوشیده، مقیاس کلان انتخاب و مطالب در این مقیاس ارائه خواهد شد. عمده سکونتگاههای بررسی شده از منطقه هورامان و دو استان کرمانشاه و کردستان ( اورامان، سلین، قلعه گاه، هیروی...) انتخاب شدهاند و به برخی موارد از استانهای لرستان و ایلام به صورت اجمالی اشاره شده است. شناخت حاصل از نمونه های موردی بر اساس سلسله مراتب نیازهای مازلو طبقه بندی می شود تا چگونگی رفع نیازها مشخص شده، فرصتها شناسایی گردیده و تغییرات و پیشنهادات آینده برای سه حوزه ی اجتماعی، کالبدی و معنایی بر اساس ویژگیهای درونی و زمینه ها صورت گیرد. در نهایت، معیارهای بومی برای تقویت و توسعه ی هویت سکونتگاههای بررسی شده در حوزه های اجتماعی، کالبدی و معنایی ارایه شده است. مهمترین این معیارها توجه به بستر طبیعی، تعیین محدودیت مکانی و جمعیتی، ایجاد سیستم آموزشی منطقه ای،تقویت حس مکان و حس تعلق و تغییر آرام نظام اجتماعی سازگار با شرایط موجود میباشد .
کلیدواژه ها:
هويت، هويت مكاني – اجتماعي، نيازهاي مازلو، آبادي
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/56653/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:شصتی، شیما و میرزایی، نواب،1387،هویت مکانی/ اجتماعی - شناخت و توسعه ی عوامل درون زای آن در جهت رشد و بالندگی هویت انسانی (در حوزه ی سکونتگاه های زاگرس مرکزی)،کنفرانس بین المللی سکونتگاههای سنتی زاگرس،سنندج،،،https://civilica.com/doc/56653
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1387، شصتی، شیما؛ نواب میرزایی)
برای بار دوم به بعد: (1387، شصتی؛ میرزایی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
کدام مقالات به این منبع استناد نموده اند
- گردشگری ادبی و هویت مکانی فلات مرکزی ایران(1393)
- تاثیر هویت های مکانی بر جهت دهی به الگوی فضایی رای (مطالعه موردی حوزه انتخابیه بجنورد، مانه و سملقان، جاجرم و گرمه)(1394)
بر اساس سیستم تحلیلی استنادات مقالات، تاکنون برای نگارش 2 مقاله استفاده شده است.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- نقش احیای بناهای تاریخی در توسعه پایدار شهری (نمونه موردی: کاروانسرای باباقدرت مشهد)
- نگرشی بر نقش معماری در صنعت گردشگری با رویکردی بر ارائه اصول طراحی معماری در راستای گسترش معماری گردشگری
- شناسایی اصول کلی برای طراحی بناهای میان افزا در زمینه های تاریخی نمونه ی مورد مطالعه: بافت تاریخی گرگان
- طراحی مجموعه اقامتی توریستی تفریحی با رویکرد معماری سبز (نمونه موردی اصفهان)
- مکانیابی پهنه های مناسب جهت توسعه مراکز خدمات گردشگری و پذیریایی در شهر نوشهر با استفاده از مدل AHP
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نقش مهندسی ارزش در پروژه های زیربنایی به روش تحلیل سلسله مراتبی (مطالعه موردی: پروژه های راه آهن تهران - شمال)
- نشانگرهای زیستی و کاربردهای آنها
- مقاوم سازی تیر های بتنی با استفاده از الیاف کامپوزیتی FRP
- معرفی روش های محاسبات Carbon Capture در اکوسیستم های آب های شور
- مروری بر روش های اندازه گیری ترسیب کربن: اکوسیستم های آب های شور
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.