نحوه استقرار تجزیه و تحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی (HACCP) تولید ماست پاستوریزه قالبی در شرکت شیر پاستوریزه پگاه گیلان

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,599

فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI23_209

تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395

چکیده مقاله:

هدف از انجام این مقاله، اجرای سیستم تج زیه و تحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی (HACCP) به عنوان اثربخشترین روش برای بیشترین میزان ایجاد ایمنی در محصول ماست پاستوریزه قالبی در شرکت شیر پاستوریزه پگاه گیلان می باشد. سیستم HACCP یا به عبارتی سیستمتجزیه و تحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی یکی از روشهای کنترل و ارتقای کیفیت محصولات می باشد که می تواند علیرغم به حداقلرساندن نمونه برداری و آزمایش فرآورده های نهایی، ایمنی غذا را به بالاترین حد ارتقاء دهد . در شرکت شیر پاستوریزه پگاه گیلان , با اجرایسیستم HACCP برای خط تولید ماست پاستوریزه قالبی، 10 نقطه CCP شناسایی شد که عبارتند از : -1 در یافت و بازرسی شیر خام (خطرشیمیایی و میکروبی) -2 عبور از صافی -3 پاستوریزا سیون شیر تبدیل به ماست (دمای 90-95 به مدت 5 دقیقه) -4 پاستوریزا سیون شیراستارتر(دمای 90-95 به مدت 20-30 ثانیه) -5 عبور از صافی مخلوط شیر خشک و آب -6 پاستوریزا سیون مخلوط شیر خشک و آب(دمای 90-95 به مدت 30 دقیقه) -7 عبور از صافی مخلوط شیر خشک و آب جهت ذخیره در ظرف ویسکوباتور -8 پاستوریزا سیون مخلوط شیر خشک و آب(دمای 90-95 به مدت 30 دقیقه) -9 انبارش و سردخانه گذاری (دمای حداکثر 8 و -10 )حمل و توزیع (دمای حداکثر 8 )می باشند.

کلیدواژه ها:

HACCP ، ماست پاستوریزه قالبی ، سیستم ایمنی مواد غذایی ، خطر

نویسندگان

سکینه علی پور نیلاش

کارشناسی ارشد مهندسی شیمی-صنایع غذایی دانشگاه صنعتی شریف- نماینده مدیریت و مسئول تضمین کیفیت شرکت شیر پاستوریزه پگاه گیلان

هستی سادات حاج میری

مهندسی کشاورزی-صنایع غذایی دانشگاه گرگان- سرپرست تولید ماست شرکت شیر پاستوریزه پگاه گیلان

مهرداد بابافرجی

کارشناس صنایع غذایی - سرپرست تولید استریل شرکت شیر پاستوریزه پگاه گیلان

مسیح ا.. مشکوری

کارشناس تغذیه دانشگاه شهید بهشتی- مدیر کنترل کیفیت شرکت شیر پاستوریزه پگاه گیلان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :