بررسی شکل زمین در مکانیابی کشت نیشکر( مطالعه موردی استان خوزستان)
محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم جغرافیایی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 578
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
GSCONFKH01_131
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395
چکیده مقاله:
گیاهان زراعی برای رشد و نمو و تکامل مراحل فنولوژیکی خود نیازمند شرایط مناسب محیطی هوا، آب و زمین می باشند. تفاوت شرایط مطلوب گیاهان باعث گسترش انواع و گونه ها در جهان گردیده است. طبقه بندی اقلیمی کشاورزی مدلی کاربردی است که مطالعات آن به امکانات وسیعی نیاز ندارد. در این روش ابتدا مناطق با توجه به آمار بلند مدت پارامترهای جوی موثر بر رشد و نمو محصولات نظر حداقل و حداکثر درجه حرارت، بارندگی و رطوبت نسبی طبقه بندی شده و آنگاه با در نظر گرفتن شرایط مورد نیاز محصول پهنه های مساعد و مناسب کشت محصول خاص مشخص می گردد. استان خوزستان، قطب تولید نیشکر در کشور می باشد و در رتبه ی نخست کشور قرار دارد با توجه به اهمیت این موضوع در پژوهش به مکان یابی مناطق مساعد برای کشت نیشکر در استان خوزستان با استفاده از منابع اکولوژیک پایدار (شکل زمین) با استفاده از سامانه های اطلاعات جغرافیایی پرداخته شده است و پهنه بندی این مناطق با روش همپوشانی وزنی انجام شده است، برای انجام این تحقیق ویژگی های شکل زمین (شیب، جنس) بررسی شده است. نتایج نهایی نشان از توان بالای مناطق غربی، جنوب غربی و جنوب شرق برای کشت نیشکر می باشد و مساحت بسیاری از استان دارای توان کم و یا مشروط برای کشت نیشکر می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
لیلا امیدی
گروه جغرافیا، دانشکده علوم انسانی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، اصفهان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :