بررسی خشکسالی شهرستان جاجرم با شاخص SPI
محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم جغرافیایی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 583
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
GSCONFKH01_112
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395
چکیده مقاله:
خشکسالی از جمله اصلی ترین و قدیمی ترین بلایای طبیعی است که انسانها از دیر باز با آن آشنا بوده اند. در واقع میزان خشکسالی مقایسه نسبی بین میزان بارندگی هر منطقه در آن سال با میانگین بارندگی در سال های گذشته می باشد. پیش بینی خشکسالی نقش مهمی در طراحی و مدیریت منابع طبیعی، سیستم های منابع آب، تعیین نیاز آبی گیاه و ... ایفا می نماید. در این تحقیق، به منظور بررسی فراوانی وقوع خشکسالی از شاخص خشکسالی SPI سالانه استفاده شده است. به این منظور پس از اخذ آمار و اطلاعات ایستگاه سینوپتیک شهرستان جاجرم و با استفاده از برنامه نویسی Excel آمار بارندگی سالانه در طول دوره 8 ساله (1392-1385) مورد استفاده قرار گرفت؛ و با توجه به مقادیر SPI سالانه در طول دوره آماری، وضعیت خشکسالی هر سال مشخص گردید. آنگاه جدول فراوانی وقوع خشکسالی تهیه شد. بررسی ها نشان می دهد که به طور کلی بیشترین فراوانی وضعیت رطوبتی (دوره سالانه) در محدوده نسبتا مرطوب و نزدیک به نرمال می باشد. ضمن آنکه در همه ساله های مورد بررسی، سال 1392 یک وضعیت خیلی مرطوب، و سال 1393 وضعیت نسبتا خشک در منطقه حاکم بوده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سید محمود حسینی صدیق
مدرس دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اسفراین، ایران
شهرام امیری
دانش آموخته ژئومورفولوژی در برنامه ریزی محیطی، دانشگاه تربیت مدرس تهران، ایران
کیوان بهرامی
دانش آموخته آب و هواشناسی سینوپتیک دانشگاه خوارزمی تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :