مدلسازی انتقال آلودگی در رودخانه ها با استفاده از روش تابع گرین و مقایسه آن با روش مستقیم
محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,471
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
INDM08_075
تاریخ نمایه سازی: 27 بهمن 1395
چکیده مقاله:
امروز بسیاری از رودخانه ها در سراسر ایران در معرض آلودگی شدید قرار دارند.آلوده شدن آب رودخانه ها با انواع آلاینده های خطرناک، مشکلات جدی را در رابطه با سلامت انسان و محیط زیست به وجود آورده است .بنابراین انتقال آلودگی در رودخانه وکنترل آلوده کننده های آن از مهمترین مسائل ومشکلات موجود میباشد.معادله ی حاکم بر پدیده ی انتقال آلودگی در رودخانه ها، معادله ی جابه جایی - پراکندگی (ADE)است. این معادله یکی از مهمترین معادلات دیفرانسیل جزئی سهموی بوده که ازترکیب معادله پیوستگی و قانون اول فیک به دست آمده ودارای کاربردهای وسیعی در علوم آب و جو می باشد. معادله ی حاکم بر انتقال آلودگی در رودخانه ها ، معادله جابه جایی پراکندگی واکنش میباشد ADRE).)در زمینه انتقال آلودگی در رودخانه ها ،مدل های تحلیلی بسیار اهمیت دارند .روش تابع گرینیک روش تحلیلی و ابزار قدرتمند به منظور تعیین راه حل معادلات دیفرانسیل جزئی ناهمگن می باشد.حل معکوس مسئله انتقال مواد آلاینده در رودخانه ها و تعیین منابع آلودگی به شکل معمول بسیار سخت می باشد. با توجه به خطی بودن معادلات دیفرانسیلی حاکم می توان از قضیه گرین استفاده نمود و با اعمال شدت آلودگی واحد در محل منابع آلودگی و حل مستقیم آن و استفاده از اصل برهم نهی مسایل معکوس را ساده تر حل کرد. در این مقاله روش تابع گرین و مقایسه نتایج آن با روش مستقیم با مثال های متنوع ارایه خواهد شد. جهت صحت سنجی نتایج حاصل از روش GFMبه دلیل عدم وجودحل تحلیلی دراین موارد، نتایج آن با نتایج حاصل ازMIKE11 مقایسه میگردد.در این تحقیق جهت بررسی موضوع، انتقال شوری را دربخشی از رودخانه ی کارون که تحت تاثیر جزر و مد نمی باشد با استفاده از نرم افزار MIKE11 مدلسازی شده است.
کلیدواژه ها:
معادله جابه جایی پراکندگی_واکنش( ADRE) ، غلظت آلودگی ، روش تابع گرین(GFM) ، MIKE11 ، منابع آلاینده نقطه ای ، انتقال ، یک بعدی
نویسندگان
سمیه آشتین
دانشجوی کارشناسی ارشد شهید چمران
حسین محمدولی سامانی
استاد هیات علمی گروه عمران دانشگاه شهید چمران اهواز