شبیه سازی دمای خاک در اعماق مختلف با استفاده از شبکه عصبی (ANN) و مدل شبکه استنتاج تطبیقی عصبی- فازی (ANFIS) منطقه موردی: ایستگاه سینوپتیک زابل)
محل انتشار: پنجمین کنفرانس مدیریت جامع منابع آب
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 618
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCUIMWR05_002
تاریخ نمایه سازی: 6 بهمن 1395
چکیده مقاله:
دمای خاک یکی از پارامترهای مهم و تاثیر گذار در فرآیندهای هیدرولوژیکی و مطالعات کشاورزی است که اندازه گیری و شبیه سازیآن امری ضروری می باشد. هدف تحقیق ارائه شده شبیه سازی دمای اعماق مختلف خاک با استفاده از مدل شبکه عصبی و مدل شبکهاستنتاج تطبیقی عصبی- فازی در محدوده ایستگاه سینوپتیک زابل می باشد. در تحقیق حاضر پارامترهای مهم هواشناسی از جملهدمای حداقل و حداکثر هوا، تبخیر و ساعات آفتابی به عنوان عوامل تاثیرگذار بر دمای اعماق مختلف خاک در طول دوره آماری 3 ساله(1393-1390) انتخاب گردید. سپس به منظور بررسی دقت روشهای یاد شده، در مرحله اول ترکیب های مختلفی از پارامترهای مختلف هواشناسی از جمله دمای حداکثر، دمای حداقل، تبخیر و ساعات آفتابی به عنوان ورودیهای مدل و دمای خاک به عنوانخروجی مدل انتخاب گردید. نتایج شبیه سازی توسط مدل ها با استفاده از معیارهای ریشه میانگین مربعات خطا (RMSE) و میانگین انحراف خطا (MAE) مورد ارزیابی قرار گرفته است. مشخصات شبکه با استفاده از بسته نرم افزاری MATLAB تعیین شد. بررسی ها نشان داد که مدل نروفازی در شبیه سازی مقادیر دمای اعماق مختلف خاک از دقت بالایی برخوردار است و لذا میتوان با اطمینان بیشتری از روش یاد شده به منظور انجام شبیه سازی و تخمین های مورد نظر بهره برد.
نویسندگان
حسین پیری صحراگرد
استادیار ،گروه مرتع و آبخیزداری، دانشگاه زابل، شهر زابل
جمشید پیری
مربی، گروه مهندسی آب، دانشگاه زابل، شهر زابل
فاطمه بهمنی
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته بیابان زدایی، گروه مرتع و آبخیزداری، شهرزابل
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :