افزایش ظرفیت خمشی تیر بتنی دو سر ساده با انتقال نیروی فشاری میلگرد فشاری به مقطع کششی به وسیله آرماتورادگا داخل لوله و نگاه اقتصادی به آن به روش عددی
محل انتشار: ششمین همایش مقررات ملی ساختمان
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 732
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NBRCS06_001
تاریخ نمایه سازی: 6 بهمن 1395
چکیده مقاله:
در سال های اخیر جهت افزایش ظرفیت خمشی تیرهای دوسر ساده و مخصوصاً تیر پل ها، روش های جدیدی ارائه شده است که همگی مستلزم هزینه زیاد و مصالح خاص و اجرای سخت می باشند. در این مقاله با ارائه روشی بسیار ساده و کم هزینه و بااستفاده از یک لوله بسیار کوتاه سعی در افزایش ظرفیت خمشی تیر به مقدار 25 الی 50 درصد پرداخته می شود. به این ترتیب که آرماتور فشاری را با زاویه 30 الی 60 درجه ( که در تحقیق 45 درجه در نظر گرفته شده است ) می توان خم کرد و وارد مقطع کششی کرد. از این پس در این مقاله این قسمت مورب آرماتور طولی را، آرماتور ادگا نامیده می شود. آرماتور ادگا را داخل لوله قرار داد می شود تا، در تنش برشی وارد عمل نشود و همچنین با بتن درگیر نشود تا بتواند نیروی فشاری آرماتور فشاری را بعد بار گذاری که در بالای مقطع ایجاد شده است را به مقطع کششی تیر منتقل کند. با این اقدام، نیروی فشاری میلگرد بالا در مقطع کششی اعمال می شود که خود، باعث یک پیش تنیدگی بعد بارگذاری می شود. از این پس در این تحقیق به این پیش تنیدگی بعد بار گذاری پس تنیدگی ادگا گفته می شود. در نتیجه این اتفاقات، مقطع کششی تیر بتنی از قبل بیشتر تقویت می شود و ظرفیت خمشی تیر افزایش می یابد. مشخص است که با کمک این روش می توان ظرفیت خمشی تیر را از حالت معمولی آن افزایش داد. همچنین برای یک مقاومت ثابت با این روش می توان میلگرد های مورد نیاز در مقطع کششی را کاهش داد. که در بالاترین سطح خود این مقدار را می توان به حدود 50 % رساند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمدرضا قاسمی
دانشیار،دانشکده عمران، دانشگاه سیستان و بلوچستان
آیدین شیشه گران
شیشه گران ، کارشناسی ارشد، دانشگاه سیستان و بلوچستان،زاهدان،ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :