بهره گیری از آلیاژ Al7475-T7351 در ساخت قطعات هوایی و افزایش عمر خستگی سازه هواگردها

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,462

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AEROSPACE07_091

تاریخ نمایه سازی: 1 مرداد 1387

چکیده مقاله:

محاسبه عمر خستگی در سازه های هوایی، بخصوص قطعات اصلی سازه، از اهمیت فوق العاده برخوردار است. با توجه به سخت گیری های شدید استانداردهای هوایی نسبت به ایمنی وسایل پرنده، متوجه می شویم که بکار بردن هرقطعه در هواگرد، مستلزم آگاهی از میزان عمر و نحوه بازرسی های دوره ای از آن می باشد. پیشرفت های اخیر در زمینه فناوری های تولید مواد، ساخت، آزمایش و ... برای مهندسین سازه این فرصت را بوجود آورده که بتوانند علاوه بر کاهش وزن سازه های هوایی، عمر و ایمنی آنها را نیز افزایش دهند. با توجه به اینکه در سازمان های هوایی کشورمان، هنوز بر پایه اطلاعات قدیمی برای افزایش عمر و استحکام از آلیاژ Al 7075-T651 بعنوان آلیاژ اصلی در طراحی های سازه استفاده می شود، این مقاله با معرفی آلیاژ جدید Al 7475-T7351 و مقایسه آن با خانواده آلیاژ قدیمی تر خود، میزان افزایش عمر سازه در پی استفاده از آن را بیان می کند. همچنین توجه به این نکته ضروری است که بدلیل بالا بودن کیفیت و خلوص این آلیاژ نسبت به آلیاژ قدیمی تر عمر خوردگی آن، بهتر شده و فرسودگی آن نیز در اثر مرور زمان و عوامل محیطی به مراتب کمتر است. بدین منظور پوسته تقویت شده ای از یک بالگرد را مورد مطالعه قرار داده ایم که در اثر بارگذاری در یک میدان تنشی متغیر قرار گرفته، ساختار این پوسته در حالت نخست از آلیاژ Al 7075-T651 و سپس از آلیاژ Al 7475-T7351 لحاظ گردیده است. در حالت نخست طول ترک بحرانی برابر 6/22 میلیمتر محاسبه شده، که سازه برای رسیدن به مرز خرابی تعداد ٢١٣٧٦ سیکل دوام خواهد داشت. در حالت دوم اندازه ترک بحرانی برابر 12/7 میلیمتر و با همان شرایط بارگذاری پس از ٨٤٤٧٥ سیکل، در سازه گسیختگی کامل اتفاق می افتد. با این شرایط می توان عنوان نمود که با بهره گیری از آلیاژ Al 7475-T7351 عمر سازه تا حدود ٤ برابر افزایش یافته و فرسودگی آن به تاخیر می افتد و علاوه بر کاستن از فرسودگی و خوردگی های سازه ای، شاهد کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری(کاهش زمانهای بازرسی) و افزایش قابلیت اطمینان در سازه بالگرد خواهیم بود.

نویسندگان

مرتضی کیانی

سازمان سماء (وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی) – واحد اندیشه، مربی دانشگ

محمدرضا محمودی

مربی دانشگاه آزاد اسلامی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Walker, K., The Effect of Stress Ratio During Crack Propagation ...
  • G. Segerfroid & A.F. Blom, Spectrum Fatigue of Joints: Influence ...
  • D. Broek, The Practical Use of Fracture Mechanics. FracturRE search ...
  • R.J. Bucci, FCGR Data Sheets On Aluminum Alloys 7075-T651, -T6510, ...
  • Cervay, R.R., AFML-TR-75 -20, 1975. ...
  • نمایش کامل مراجع