اثر بخشی درمان فراشناختی بر ارزیابی مجدد و سرکوبی در معتادان در حال ترک
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 390
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ESPCONF02_231
تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395
چکیده مقاله:
پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر درمان فراشناختی بر ارزیابی مجدد و سرکوبی درمعتادان در حال ترک اجرا شد. طرح پژوهش بصورت آزمایشی با طرح پیش آزمون پس – آزمون اجرا شد. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه افراد معتادان در حال ترک بودند کهکه در نیمه اول سال 5931 شهر اردبیل که به مراکز ترک اعتیاد مراجعه کرده بودند از بین آنها 15 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و در دو گروه آزمایش وکنترل جایگزینی تصادفی شدند. پرسشنامه تنظیم هیجان به عنوان پیش آزمون روی نمونه ها اجرا شد. سپس برنامه درمان فراشناختی در دوماه و طی هفت جلسه یک و نیمساعته برای گروه آزمایش اجرا شد. سپس همان مقیاس ها به عنوان پس آزمون اجرا شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از روش تحلیل کواریانس )مانکوا و آنکوا( استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد گروه درمانی فراشناختی در بهبود تنظیم هیجان موثر بودهاست. با توجه به میزان موفقیت مطالعه حاضر، می توان از روشهای روان درمانی به ویژه درمان فرا شناختی در جهت ترک اعتیاد استفاده کرد. به عبارت دیگر درمان فراشناختی می تواند به عنوان شیوه ای مستقل یا در کنار سایر شیوه های درمانی مانند دارو درمانی در درمان متغیر ارزیابی مجدد و سرکوبی در معتادان در حال ترک به کار برده شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رامین آذرنصیرآبادی
دانشجوی کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران
عذرا غفاری
عضو هیئت علمی،مدیر گروه، گروه روانشناسی، دکترا،استاد یار دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل ، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :