پتانسیل تنوع ژنتیکی درمیان نخودهای کابلی و دسی ایران
محل انتشار: اولین همایش ملی حبوبات
سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,225
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PULSES01_214
تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1387
چکیده مقاله:
به منظور بررسی تنوع و پتانسیل ژنتیکی کلکسیون نخودهای بومی بانک ژن گیاهی ملی ایران مجموعهای از 366 نمونه نخود کابلی و 926 نمونه نخود دسی در بخش تحقیقات ژنتیک و ذخایر توارثی در کرج کشت گردید.. هر نمونه بر روی دو خط به طول دو متر و فاصله بین خطوط 0/5 متر کشت شده و در فاصله هر 20 نمونه دوبار یک توده محلی از آذربایجان غربی بعنوان شاهد کشت گردید. در طول فصل رشد 10 صفت مربوط به بوته و پس از رسیدن وجمع آوری و تجزیه بذور 5 صفت مربوط به بذر مطابق دستورالعمل IPGRI یادداشت برداری شد. نتایج بیانگر تنوع بسیار بزرگ برای صفات مورفولوژیکی بوده و تقریبا تمامی دستههای مختلفی که برای هر صفت در دیسکریپتور درج گردیده است هرچند با فراوانی بسیار کم در این کلکسیون نیز مشاهده میگردید. و برای صفات مربوط به بذر و صفات فنولوژیکی تنوع زیادی مشاهده میگردید که میتواند در برنامههای اصلاحی بکار برده شوند. همچنین نشان داده شد با وجود آنکه حدفاصل مشخصی بین تیپهای دسی و کابلی وجود نداشته و گاهی تشخیص یک نمونه به سختی مقدور است اما با استفاده از مجموعهای از صفات شاخص امکان تمایز بین نمونهها فراهم است.
نویسندگان
محمد جعفر آقایی
بخش تحقیقات ژنتیک و ذخایر توارثی – موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و ب
عباس میرآخورلی
بخش تحقیقات ژنتیک و ذخایر توارثی – موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و ب
شاهین واعظی
بخش تحقیقات ژنتیک و ذخایر توارثی – موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و ب
عباس کوهپایگانی جهانگیر
بخش تحقیقات ژنتیک و ذخایر توارثی – موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و ب
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :