نقش گرافیک اطلاع رسان در راهنمایی گردشگران مطالعه موردی: گرافیک اطلاع رسان در سطح شهر اردبیل و نقش آن درراهنمایی گردشگران
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 752
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CONFTI01_086
تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395
چکیده مقاله:
گسترش ارتباطات در عصر حاضر،اینفوگرافی یا گرافیک اطلاع رسانرا به دلیل ماهیت تصویری در برقراری ارتباط از طریق علایم تصویری از اهمیت به سزایی برخوردار کرده است. این زیرشاخه طراحی گرافیک در مکان هایی که نیاز به ارایه اطلاعات است بیشتر خود را نمایان می سازد. استان اردبیل به دلیل جاذبه های فراوان طبیعی و گردشگری همه ساله میزبان گردشگران زیادی از سراسر ایران و دنیاست که نیازمند اطلاع رسانی صحیح در مورد جاذبه های توریستی، اماکن تاریخی و گردشگری، جاذبه های طبیعی، اقامتگاه ها، تفرجگاه ها و ... است. هدف نوشتار حاضر تاکید بر طراحی صحیح علایم اطلاع رسان با هویت بصری بومی در سطح شهر به منظور راهنمایی درست گردشگران است. بی شک یکی از معیارهای رضایت مندی گردشگر میان رضایت مندی از نحوه راهنمایی در منطقه گردشگری است. سوالی که برای نگارندگان مفروض است این که مجموعه علایم اطلاع رسان در سطح شهر اردبیل تا چه حدی نیازهای گردشگران را مرتفع می سازد؟ در پاسخ به این پرسش و با استفاده از منابع کتابخانه ای و بررسی های میدانی، ضمن آسیب شناسی گرافیک اطلاع رسان شهر اردبیل به ارائه پیشنهاداتی نیز پرداخته شد. نتایج نوشتار حاضر نشان می دهد گرافیک اطلاع رسان سطح شهر اردبیل هویت مشخصی ندارد و نتوانسته است گردشگران را به خوبی راهنمایی کند تا جایی که گردشگران برای پیدا کردن مقصد مورد نظر از شهروندان اردبیلی سوال می کنند. ضرورت طراحی اینفوگرافی دارای هویت مشخص و برخاسته از فرهنگ بومی منطقه از دیگر پژوهش حاضر است. روش این نوشتار توصیفی- تحلیلی است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا باقرزاده آتش چی
کارشناس ارشد ارتباط تصویری (گرافیک)، دانشکده هنر، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
حسام حسن زاده
عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :