کاشت پائیزه - زمستانه نخود راهکاری مؤثر برای فرار از خشکی در مناطق دیم نیمه گرمسیری
محل انتشار: اولین همایش ملی حبوبات
سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,462
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PULSES01_107
تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1387
چکیده مقاله:
به نظر می رسد کاشت زمستانه نخود شانس فرار از خشکی اواخر فصل بهار را افزایش خواهد داد و متعاقباً تولید محصول نواحی خشک را بالا می برد. به این ترتیب در سال 83-1382 در ایستگاه تحقیقاتی دیم کوهدشت به عنوان یک منطقه نیمه گرمسیری واقع در جنوب غربی استان لرستان سه واریته نخود ( توده محلی گریت، ILC482 و رقم هاشم ) در سه تاریخ کاشت پائیزه – زمستانه و بهاره به صورت طرح کرتهای خرد شده در قالب بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار به اجرا درآمد. عملکرد دانه واریته ها در تاریخ های کاشت مختلف دارای دامنه ای از صفر تا 1464/33کیلوگرم در هکتار بود. بیشترین عملکرد دانه مربوط به کاشت دوم بهمن ماه ( توده، محل گریت با 1464/33 کیلوگرم در هکتار) و کمترین آن مربوط به کاشت بهاره ( رقم دیررس هاشم با صفر کیلوگرم در هکتار ) بود. این آزمایش نشان داد که کاشت زمستانه یک راه امیدبخش به سمت افزایش عملکرد دانه نخود در سیستم زراعی دیم در مناطق نیمه گرمسیر می باشد.
نویسندگان
پیام پزشکپور
محققین مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان
محمد شاهوردی
محققین مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان
عبدالرضا احمدی
عضو هیات علمی دانشگاه لرستان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :