تعیین دمای کاردینال و پارامترهای فتوپریودی برای مدل‌سازی نخود

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,724

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PULSES01_003

تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1387

چکیده مقاله:

پیش بینی دقیق فنولوژی گیاه یکی از موارد مهم و ضروری برای مدل سازی رشد و نمو گیاه به شمار می‌آید. اطلاعات کمٌی مختصری در خصوص اثرات دما و فتوپریود روی سرعت نمو نخود (Cicer arietinum L.) وجود دارد. در این بررسی برای ارزیابی روش‌های مختلف پیش بینی فنولوژی، داده‌های حاصل از کشت 4 رقم نخود در 11 تاریخ کشت (سال 2001 تا 2003) مورد استفاده قرار گرفت. علاوه براین، داده‌های حاصل از آزمایشات دیگر انجام شده در مناطق مختلف کشور نیز برای ارزیابی مستقل مدل استفاده شد. نتایج نشان داد که مدل ضربی که دارای تابع دمایی dent-like برای واکنش به دما و تابع quadratic برای واکنش به فتوپریود باشد می‌تواند به خوبی واکنش سرعت نمو را به دما و فتوپریود پیش‌بینی نماید. تفاوت بین ارقام از نظر دمای کاردینال و فتوپریود بحرانی کم بود و دماهای پایه، مطلوب اول (lower optimum)، مطلوب دوم یا بالایی (upper optimum) و سقف به ترتیب 0، 21، 32 و 40 درجه سانتیگراد بدست آمد. فتوپریود بحرانی (فتوپریودی که در کمتر از آن به علت روزهای کوتاه سرعت نمو تقلیل می‌یابد) محاسبه شده در این آزمایش 21 ساعت بود. تفاوت موجود در ارقام، تنها به سرعت نمو حداکثر و ضریب حساسیت به فتوپریود مربوط می‌شد. مدل فنولوژی بدست آمده در این بررسی توانست پیش بینی خوبی برای نمو فنولوژیکی نخود در شرایط مختلف دمایی و فتوپریودی ایران را داشته باشد. بر همین اساس، این مدل می‌تواند در شبیه سازی رشد و نمو نخود مورد استفاده واقع شود.

نویسندگان

قلی پور

دانشگاه صنعتی شاهرود

ترابی

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

زینلی

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

سرپرست

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ 29 و30 آبان 1384- مشهد _ فردوسی مشهد ...
  • Carberry, P.S., Ranganathan, R., Reddy, L.J., Chauhan, Y.S., Robertson, M.J., ...
  • Soltani, A., Torabi, B., Zeinali, E., Sarparast, R., 2004. Response ...
  • 50 100 150 200 250 0 50 100 150 200 ...
  • نمایش کامل مراجع