ارتباط چگالی ویژه ادراری با مدت زمان واماندگی طی فعالیتهای هوازی در مردان غیرفعال

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 545

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ASSF01_110

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

مقدمه: هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین چگالی ویژه ادراری و مدت زمان رسیدن به واماندگی است. روش شناسی: برای این منظور تعداد 8 نفر از مردان سالم غیرفعال با میانگین: سن 14/4 08/37 سال، وزن 36/7 1/79 کیلوگرم، بطور دقیقه در میلیلیتربرکیلوگرم 42/16 2/80 vo2 max و درصد16/83 5/54بدن چربی، سانتیمتر 172/83 8/10 قدداوطلبانه در این آزمون شرکت کردند. ابتدا آزمودنیها با کاهش مصرف مایعات و غذاهای آبدار طی 36 ساعت به میزان 2درصد وزن بدن دهیدراته شدند و نمونه ادراری جمع آوری شد تا چگالی ویژه ادراری تعیین شود و از آنها پروتکل آزمایشگاهی بالک به عمل آمد و مدت زمان رسیدن به واماندگی ثبت شد. یک هفته بعد آزمودنیها طی 48 ساعت با افزایش مصرف مایعات به ازای 1میلیلیتر بر هرگرم افزایش وزن، بیش از نیاز معمول روزانه به اندازه 2 درصد هایپرهیدراته شدند و مجددا آزمون بالک به عمل آمد و مدت زمان رسیدن به واماندگی ثبت شد. در اثر کاهش آب بدن به میزان 2 درصد وزن، میانگین چگالی ویژه ادراری از اندازه نرمال 021/1 به 031/1 و با افزایش آب بدن به همان مقدار میانگین آن به 009/1 گرم بر سانتی متر مکعب رسید. برای تعیین ارتباط بین تغییرات آب بدن و چگالی ویژه ادراری از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد و سطح معنی داری در 05/0 تعیین شد. نتایج: نتیجه پژوهش نشان داد که بین چگالی ویژه ادراری ناشی از دهیدراسیون و هایپرهیدراسیون به میزان 2 درصد وزن بدن با مدت زمان رسیدن به واماندگی ارتباط معنی داری وجود ندارد.

نویسندگان

حبیب عبدی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه محقق اردببلی

امید یوسفی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه محقق اردببلی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • گائینی، عباسعلی، 1391, راهبردهای تغذیه‌ای در فعالیتهای ورزشی وکنترل وزن، ...
  • آرمسترانگ, لارنس ای, 2000, تاثیر محیط بر فعالیتهای ورزشی, ترجمه ...
  • رابرگز. رابرت آ؛ کتائیان, استیون _ 2000, اصول بنیادی فیزیولوژی ...
  • Terasa, L, Southard, W., Joseph, W. 2004. Effect of hydration ...
  • Beis , L., Polyvio, T., Malko, D., Pitsila. Y. 2011. ...
  • نمایش کامل مراجع