ارزیابی صفات کمی و کیفی ارقام سیب زمینی در منطقه اردبیل

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,881

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI04_063

تاریخ نمایه سازی: 21 تیر 1387

چکیده مقاله:

به منظور دستیابی به ارقام با عملکرد بالا و کیفیت مطلوب، 25 رقم سیب زمینی طی دو سال (1382 و 1383) در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اردبیل بر اساس طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. در طی دوران رشد صفات تعداد روز تا 50% گل دهی و غده زایی، تعداد و قطرساقه اصلی، ارتفاع بوته، تعداد و وزن غده در بوته، وزن و تعداد غده در اندازه های مختلف بذری (کوچک تراز 35، بین 55-35 و بزرگ تر از 55 میلی متر) و پس از برداشت عملکرد غده، درصد ماده خشک و نشاسته، میزان قند های احیایی, وزن مخصوص, رنگ پوست و گوشت غده اندازه گیری شد. نتایج تجزیه واریانس مرکب نشان داد که بین ارقام از لحاظ صفات عملکرد غده، ارتفاع بوته، تعداد غده کوچک تر از 35 میلی متر, تعداد و قطر ساقه اصلی، تعداد روز تا 50 درصد گلدهی و غده زایی اختلاف معنی داری وجود دارد. ارقام اسپریت، بانبا, ماریلا, شانون, جلی, اطلس, آلمرا, پاملا و آنا به ترتیب 50/11, 46/56, 43/47, 41/36, 41/22, 41/05, 40/53, 40/45 و 40/33تن در هکتار از بیشترین عملکرد غده برخودار بودند. رابطه عملکرد غده با ارتفاع بوته، وزن غده در بوته، تعداد و وزن غده بزرگ تر از 55 میلی متر مثبت و معنی دار بود. از نظر میزان قند های احیایی در ارقام آنا و پاملا کمترین مقدار مشاهده شد. بیشترین مقدار نشاسته را ارقام اسپیریت, اطلس و ماریلا به خود اختصاص دادند و برای صنعت نشاسته توصیه می شود. رقم ماریلا دارای بیشترین ماده خشک, بالاترین وزن مخصوص و کمترین قند احیایی داشت بدین لحاظ برای مصرف سرخ کردن مثل چیپس و خلال مناسب می باشد. ارقام بانبا, شانون, آلمرا و جلی دارای کمترین مقدار ماده خشک بوده و برای صنعت کنسرو سازی مناسب هستند.

کلیدواژه ها:

سیب زمینی ، ماده خشک ، نشاسته ، میزان قند های احیایی ، وزن مخصوص.

نویسندگان

داود حسن پناه

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل

احمد موسی پور گرجی

موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر

امیراصلان حسین زاده

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل

بهرام دهدار

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • -حسین زاده، امیراصلان و ابراهیم فرخی. 1375. بررسی و مقایسه ...
  • حسین زاده، امیراصلان و داودحسن پناه. 1375. بررسی و مقایسه ...
  • حسین زاده، امیراصلان و داودحسن پناه. 1379. بررسی صفات کمی ...
  • حسین زاده، امیراصلان و داودحسن پناه. 1380. بررسی پایداری عملکرد24 ...
  • حسین زاده، امیراصلان و داود حسن پناه. 1381. بررسی صفات ...
  • حسین زاده، امیراصلان و داود حسن پناه. 1381. بررسی پایداری ...
  • نمایش کامل مراجع