تأثیر ورزش درمانی و روان درمانی بر شاخصهای التهابی و کاهش درد در ورزشکاران مبتلا به درد مزمن

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 502

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ASSF01_034

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

مقدمه: درد مزمن وضعیتی تحلیلبرنده است که فرد را با عوامل فشارآور جسمی و روانی ناشی از درد مواجه میکند. ورزشکاران بیشتراز دیگران در معرض آسیب میباشند. شایعترین آسیبها در سیستم عضلانی- اسکلتی است. هدف تحقیق بررسی تاثیر ورزش درمانی و روان درمانی بر التیام درد و شاخصهای التهابی (CRP,ESR (در ورزشکاران مبتلا به درد مزمن میباشد.روش شناسی: از بین ورزشکاران زن آسیب دیده رشتههای مختلف ورزشی شهر کرمان 24 نفر با دامنهی سنی 35-20 به صورتداوطلبانه انتخاب و تصادفی به سه گروه 8 نفره شامل گروههای کنترل، روان درمانی و ورزش درمانی- روان درمانی تقسیم شدند. درگروه روان درمانی 4 هفته روان درمانی و در گروه ورزش درمانی- روان درمانی، 4 هفته روان درمانی و 8 هفته تمرین ورزشی انجام شد.تاریخچهی آسیب، وضعیت جسمانی و روحی آزمودنیها از طریق مصاحبه و پرسشنامه سنجیده شد. برای تعیین مقدار شاخصهایالتهابی قبل و بعد از دوره درمان نمونه خونی گرفته شده است. در تحقیق از شاخصهای توصیفی میانگین و انحراف معیار و برای تجزیه و تحلیلهای آماری از تحلیل واریانس یکطرفه (ANOVA (و آزمون t -زوجی استفاده شده است.نتایج: نتایج نشان دادند، در گروه کنترل تغییرات خاصی صورت نگرفته ولی در گروههای آزمون تغییرات قابل ملاحظهای درشاخصهای التهابی و کاهش درد مشاهده شده که این تغییرات در گروه ورزش بیشتر از گروه روان درمانی بود.نتیجهگیری: پس از دورههای درمانی کاهش در درد و فاکتورهای التهابی مشاهده شده که در گروه ورزش بیشتر بوده است. علت آن اثر ضد التهابی ورزش و تاثیرات مثبت آن بر ارگانهای داخلی بدن میباشد. کاهش و التیام درد همراه با تغییرات صورت گرفته در ابعاد جسمی روانی باعث ایجاد انگیزش بیشتر در ورزشکار شده بطوریکه توانایی جسمی و روحی را برای از سرگیری فعالیتهای ورزشیبدست آورد.

نویسندگان

زهرا مهیار

کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی

محمدرضا ذوالفقاری

استادیار دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه ارومیه

رضوان ابوسعیدی

پزشک مشاور

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • گچل، ار.جی؛ ترک، دی .سی؛ روانشناسی درد؛ ترجمه محمدعلی اصغری ...
  • Linton , S.j, The role of Psychological factors in back ...
  • Sullivan, M.J.L. Thorn, _ E. Rogers, W. A. & Ward, ...
  • Beavers, K.M. T.E. Brinkley, and B.J. Nicklas, Effect of exercise ...
  • Kohut, M. McCann, DA. Russell, DW. Konopka, DN. Cunnick, JE., ...
  • نمایش کامل مراجع