مطالعه ی تاثیرعصاره سیرخام برمیزان رشدوهیستوپاتولوژی کبد،کلیه وحباب رودهای درماهی کپورمعمولی Cyprinus carpio
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک، دوره: 27، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_VTJ-27-4_010
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 542
نویسندگان
استاد گروه علوم درمانگاهی ،دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز
استاد یار گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز
دانش آموخته دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده
همنظور مطالعه تأثیر عصاره خام سیر بر میزان رشد و هیستوپاتولوژی کبد، کلیه و حباب رودهای، 120 عدد ماهی کپور معمولی با میانگین وزنی 22±95 گرم بهطور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند. ماهیها بهترتیب با مقادیر010 ،20 و 40 گرم عصاره سیر خام به ازای هر کیلوگرم غذا بهمدت یک ماه تغذیه شدند. پس از اتمام دورهی پرورش، ماهیان از نظر افزایش وزن مورد مقایسه قرار گرفتند و از کبد، کلیه و حباب روده ای آن ها نمونه گیری شده و پس از تهیهی مقاطع بافتی و رنگآمیزی هماتوکسیلین ائوزین؛ المها با میکروسکوپ مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد مصرف سیر تاثیر معنیداری بر افزایش وزن ماهیها نداشته است. نتایج هیستوپاتولوژی نشان داد، در گروههایی که سیر مصرف کرده بودند، در کلیهها مواردی از تغییرات دژنراتیو و نکروزی، وجود دارد مشاهده گردید. در کبد ماهیان هر چهار گروه، آسیب دژنرسانس سلولی خفیف مشاهده شد. با این حال شدت ضایعات کبدی بین گروههای آزمایشی و گروه شاهد تفاوت معنیداری نداشت. در حباب رودهای ماهیهای مورد آزمایش در چهار گروه مورد مطالعه هیچ ضایعهای مشاهده نشد. نتایج این تحقیق نشان داد در صورت که مصرف عصاره سیر بهعنوان یک افزودنی در ماهی کپور، تاثیری بر رشد نداشته و بهجز آسیب مشاهده شده در کلیه، ایجاد آسیب قابل توجهی در ماهی کپور نمی کند.کلیدواژه ها
حباب رودهای، سیر، کپور معمولی، کبد، کلیهمقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.