شناسایی و اولویت بندی ریسکهای پروژه بر اساس استاندارد PMBOKبا رویکرد AHP فازی و TOPSIS فازی مطالعه موردی: شرکت مهندسی و طراحی همپا انرژی
محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 682
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICESCON04_147
تاریخ نمایه سازی: 25 آذر 1395
چکیده مقاله:
امروزه، اغلب پروژه های بزرگ در یک محیط پویا و پیچیده اجرا می شوند به نحوی که عدم اطمینان و ریسک جز ویژگی های ذاتی آنها می باشد. این عدم اطمینان باعث گردیده که اغلب پروژه های کشور در رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده موفقیت قابل توجهی کسب ننمایند. این موضوع منجر به مشکلاتی از قبیل عدم توجیه اقتصادی بهره برداری از پروژه ها، کاهش کارایی و بروز نارضایتی در ذینفعان کلیدی شده است. بر طبق تعریف راهنمای گستره دانش مدیریت پروژه، ریسک عبارت است از یک رخداد غیر قطعی که در صورت وقوع حداقل بر یکی از اهداف پروژه تاثیر میگذارد (پی. ام. آی 2008) با توجه به هزینه های سنگین وقوع ریسک، مبحث مدیریت ریسک که در راس آن شناسایی و اولویت بندی ریسک ها می باشد بعنوان موضوع مهمی در سازمان ها تبدیل شده و از اینرو کسب دانش بیشتر در خصوص ریسک ها و انواع آنها و ارائه روش مناسب شناخت و اولویت بندی ریسک ها جهت بقای سازمان حائز اهمیت می باشد. مطالعات پیشین نشان میدهد که داشتن یک لیست جامع از ریسک های مهم در زمینه پروژه های نفتی و گازی و همچنین اولویت بندی و تعیین اهمیت آنها حائز اهمیت است. در این پژوهش به شناسایی ریسک های شرکت مهندسی و طراحی همپا انرژی با استفاده از روش های شناسایی و گروه بندی ریسک در استاندارد PMBOK و سپس اولویت بندی گروه ها و شاخص های ریسک توسط تحلیل سلسله مراتبی فازی پرداخته شده است. بدین گونه که در ابتدای تحقیق ریسک های متعددی با استفاده از پرسشنامه آزاد و مطالعه تحقیقات پیشین شناسایی که نهایتا 36 مورد ، بنا به نظرات صاحبنظران و نظرسنجی مورد پذیرش قرار گرفت که در 4 گروه اصلی عوامل ریسک ، دسته بندی شدند. با توجه به لزوم اولویت بندی مقایسه زوجی شاخص های ریسک های پروژه ها و مقایسه زوجی سنجه های هر شاخص با یکدیگر تحت پرسشنامه های مقایسات زوجی تهیه گردید. مقایسات زوجی پرسشنامه ها که ورودی تحلیل سلسله مراتبی فازی را تشکیل میدهند منجر به رتبه بندی شاخص ها و سنجه های ریسک هر شاخص گردید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
Seyed Alireza Taghavi
Department of Industrial Engineering, College of Engineering, Shiraz Branch, Islamic AzadUniversity, Shiraz, Iran
Ali Taghi zadeh
Department of Industrial Engineering, College of Engineering, Shiraz Branch, Islamic AzadUniversity, Shiraz, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :