تکنیک های بررسی ابهام زدایی کلمات و بازیابی اطلاعات بین زبانی در پردازش زبان طبیعی
محل انتشار: دومین همایش مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,532
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICCEIT02_016
تاریخ نمایه سازی: 25 آذر 1395
چکیده مقاله:
امروزه در حوزه گسترش هوش مصنوعی، پردازش زبان طبیعی یکی از زیر شاخه های با اهمیت می باشد که به تعامل بین کامپیوتر و زبان های طبیعی انسانی می پردازد. بنابراین پردازش زبانهای طبیعی بر ارتباط انسان و رایانه متمرکز است. محققانی که در زمینه بازیابی اطلاعات فعالیت دارند همواره برای بهبود عملیاتبازیابی از روشهای پردازش زبان طبیعی استفاده می کنند. از جمله این روشها ابهام زدایی معانی کلمات می باشند که می تواند به افزایش کارایی بازیابی اطلاعات کمک کند. نخستین بار از این روش به منظور بهبود کارآیی امر بازیابی استفاده شد. هدف اصلی زبان ارائه و نشان دادن یک مفهوم خاص به مخاطب می باشد این مفهوم برگرفته از معانی کلمات موجود در آن زبان استخراج می شود. با توجه به گسترش برنامه های کاربردی متفاوت به زبان فارسی این نیاز احساس می شود که راه حلی برای ابهام زدایی کلمات در زبان فارسی نیز ارائه شود. در این مقاله ابتدا به شناخت روش های ابهام زدایی از معانی کلمات برای رفع مشکل ابهام به منظور استفاده در یک سیستم بازیابی اطلاعات بین زبانی پرداخته و در نهایت از طریق ابهام زدایی وارزیابی به پردازش زبان طبیعی می پردازد
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سمیه میمندی
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی نرم افزار کامپیوتر،دانشگاه آزاد اسلامی واحدلامرد
حسین محمدی شیوه کش
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی نرم افزار کامپیوتر،دانشگاه آزاد اسلامی واحدلامرد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :