حیاط و حیات - نقش کالبدی و روانی حیاط خانه های سنتی ایران بر محیط زیست و انسان و بهره گیری از دستاوردهای آن در معماری مدرن

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,165

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IACUT02_127

تاریخ نمایه سازی: 25 آذر 1395

چکیده مقاله:

این نگارش در پی آن است که با توجه به بحث توسعه پایدار و انسان به عنوان محور اصلی و تعیین کننده در این بحث،به بررسی نقش حیاط خانه های سنتی منطقه گرم و خشک ایران، در دستیابی به اصول معماری پایدار و همچنین تأثیراین فضاها بر روان انسان به عنوان یک منبع مهم در محیط زیست خود بپردازد. در این راستا تأثیرات اقلیمی و آب وهوایی حیاط ها بر شرایط انسان، نقش آن ها در فراهم کردن نیازهای روانی، بصری و زیباشناختی در زندگی انسان وقابلیت ها و لزوم احیای دوباره این فضا در دنیای مدرن مورد بررسی قرار خواهد گرفت. نتایج حاصل از این تحقیق، نقشکلیدی فضاهای باز و حیاط ها در خانه های سنتی مناطق گرم و خشک را در تأمین اهداف اصلی پایداری و همچنینتأثیرات حیات بخش و قابل توجه حیاط ها بر تأمین نیازهای روانی انسان را نشان می دهد. ضرورت توجه به این گونهفضاها و سوق دادن آن ها به شکل و کالبد قابل استفاده در معماری مدرن از دیگر دستاوردهای این پژوهش است که بامطالعه کیفی و مکتوب و همچنین مشاهدات عینی حاصل شده است.

نویسندگان

فرزانه سادات زندی آتشبار

کارشناس ارشد مهندسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران

نازنین نیکوان

کارشناس ارشد مهندسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :