سال انتشار: 1393
محل انتشار: کنفرانس ملی معماری و منظر شهری پایدار
کد COI مقاله: ARCHCONF01_356
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 3,531
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 11 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله طبیعت در معماری فضاهای درمانی: تأثیر محیط بر درمان
چکیده مقاله:
آدمی ریشه در خاک و طبیعت زیبا دارد. طبیعت زنده و پویاست و سرود آن ضربانی ملایم که انسان درگیر با زندگی ماشینی امروز را به سوی خود می کشاند تا با حضور در آن معضلات این زندگی را به فراموشی سپارد. گاه که این انسان، بیمار شده و به شفاخانه می رود به علت شرایط نامساعد جسمانی دچار مشکلات روحی و روانی بیشتری می گردد. ترس و ناامیدی ناشی از بیماری و حضور در محیط ناآشنا، شرایط را برای او و همراهانش دشوارتر می کند؛ حال آنکه طبیعت زیبا، همواره آدمیان را در گذر زندگی، شاداب و جوان نگاه می دارد و با حضورش در معماری بنا، تأثیرات مثبت فیزیکی، روانی، اجتماعی و اقتصادی، مانند افزایش سیستم ایمنی در اثر کاهش استرس، کاهش فشار خون و ضربان قلب، بهبود فعالیت مغز، کاهش احساس خستگی، افزایش اعتماد به نفس و امید به زندگی، بهبود روابط اجتماعی، افزایش لذت از محیط کار و کاهش هزینه ها را برای انسان به همراه دارد. در این متن تلاش شده با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و روش تحقیق کیفی این تأثیرات، مورد بررسی قرار گیرد. در ادامه اثر روانشناسی رنگ گل ها روی بیماران و نکات طراحی منظر در معماری فضاهای درمانی بیان شده است. بر پایه مطالعات انجام شده رنگ سبز و بنفش بیش از قرمز و زرد، تأثیرات مثبت بر انسان دارند. همچنین حضور گیاهان در فضا علاوه بر جذب آلودگی و میکروب ها، تولید اکسیژن و رطوبت در هوا می کند. به بیمارستان هنری فورد آمریکا نیز بعنوان نمونه موردی اشاره گردیده است. هدف از این مقاله ارائه راهکارهایی ساده برای بکارگیری طبیعت در معماری محیط های درمانی، با توجه به تأثیرات مثبت آن بر بهبود بیماران می باشد.
کلیدواژه ها:
روانشناسي محيط، شفابخشي طبيعت، فضاهاي درماني، كاهش استرس، معماري سبز
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/290470/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:منتظرالظهور، آزاده و شاهدی، بهرام،1393،طبیعت در معماری فضاهای درمانی: تأثیر محیط بر درمان،کنفرانس ملی معماری و منظر شهری پایدار،مشهد،،،https://civilica.com/doc/290470
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1393، منتظرالظهور، آزاده؛ بهرام شاهدی)
برای بار دوم به بعد: (1393، منتظرالظهور؛ شاهدی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
کدام مقالات به این منبع استناد نموده اند
- ارزیابی الگوهای طراحی بیمارستان با رویکرد روانشناسی محیطی با تکیه بر عناصر بصری تاثیرگذار در بهبودی بیماران(1395)
- واکاوی تاثیرات فضای سبز بکار رفته در بیمارستان بر ارتقای سطح سلامت روحی و جسمی بیماران(1394)
- استفاده از فضای سبز، در منازل مسکونی در راستای تحقق مسکن سالم(1394)
- حیاط و حیات - نقش کالبدی و روانی حیاط خانه های سنتی ایران بر محیط زیست و انسان و بهره گیری از دستاوردهای آن در معماری مدرن(1395)
- حیاط و حیات - نقش کالبدی و روانی حیاط خانه های سنتی ایران بر محیط زیست و انسان و بهره گیری از دستاوردهای آن در معماری مدرن(1395)
- طبیعت درمانی با تمرکز بر تحریک حواس در باغ های شفابخش برای معلولان(1395)
بر اساس سیستم تحلیلی استنادات مقالات، تاکنون برای نگارش 6 مقاله استفاده شده است.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- تاثیر روانشناسی محیطی در طراحی فضایی بیمارستان
- طراحی مرکز درمانی جهت بیماران روانی با تمرکز بر فضاهای معمارانه مورد نیاز
- واکاوی نقش معماری داخلی در فضاهای درمانی با رویکرد معماری شفابخش
- باغ های شفابخش در مراکز درمانی
- بررسی نقش معماری داخلی ، موسیقی وفضای سبز بر فضاهای درمانی با رویکرد معماری شفا بخش
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نقش مهندسی ارزش در پروژه های زیربنایی به روش تحلیل سلسله مراتبی (مطالعه موردی: پروژه های راه آهن تهران - شمال)
- نشانگرهای زیستی و کاربردهای آنها
- مقاوم سازی تیر های بتنی با استفاده از الیاف کامپوزیتی FRP
- معرفی روش های محاسبات Carbon Capture در اکوسیستم های آب های شور
- مروری بر روش های اندازه گیری ترسیب کربن: اکوسیستم های آب های شور
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.