بررسی ویژگی های کیفی و جذب برخی عناصر غذایی در گیاه دارویی چای ترش به محلول پاشی عناصر ریزمغذی تحت تأثیر تاریخ کاشت های مختلف

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 810

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AETCONF02_048

تاریخ نمایه سازی: 22 آبان 1395

چکیده مقاله:

چای ترش گیاهی دارای خواص دارویی متعدد است و نقش مهمی بر درآمد کشاورزان دارند. به منظور ارزیابی تأثیر تاریخ کاشت و محلول پاشی آهن و روی بر ویژگی های کیفی چای ترش، آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در قالب بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در شهرستان بهم در سال زراعی 1393 انجام شد. تاریخ کاشت شامل: 20 فروردین، 10 و 30 اردیبهشت ماه به عنوان عامل اصلی و محلول پاشی عناصر ریزمغذی در 4 سطح شامل: محلول پاشی سولفات آهن به نسبت نیم در هزار، سولفات روی به نسبت نیم در هزار، ترکیب آهن و روی و محلول پاشی با آب خالص (شاهد) به عنوان عامل فرعی انجام گرفت. نتایج نشان داد که برهمکنش تاریخ کاشت و محلول پاشی عناصر ریزمغذی بر درصد ماده آلی، درصد خاکستر، درصد پروتئین، درصد نیتروژن سدیم و پتاسیم دانه معنی دار شد. مقایسه میانگین های اثر برهمکنش تاریخ کاشت و محلول پاشی عناصر ریزمغذی نشان داد که بیشترین درصد خاکستر و ماده آلی در تاریخ کاشت 10 اردیبهشت و محلول پاشی آهن و روی، بیشترین درصد پروتئین و نیتروژن در تاریخ کاشت 20 فروردین و محلول پاشی آهن و روی، بیشترین سدیم دانه در تاریخ کاشت 10 اردیبهشت و محلول پاشی آهن و پتاسیم دانه در تاریخ کاشت 10 اردیبهشت و محلول پاشی آهن و روی بدست آمد.

نویسندگان

منصور علیزاده مرادی

دانشجوی کارشناسی ارشد اگرواکولوژی دانشگاه زابل

محمود رمرودی

دانشیار گروه زراعت دانشگاه زابل

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :