نقش گاومیش در تأمین امنیت غذایی و پدافند غیرعامل در راستای اقتصاد مقاومتی
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 810
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PDAS01_050
تاریخ نمایه سازی: 11 آبان 1395
چکیده مقاله:
تأمین امنیت غذایی یکی از مهم ترین مباحث پدافند غیرعامل است، دشمن از عوامل تهدیدزای بیولوژیک در جهت وارد نمودن صدمه به مردم یا دام ها و یا برای تخریب محصولات کشاورزی استفاده می کنند. از سوی دیگر افزایش جمعیت، عدم تدوین استراتژی های توسعه پایدار از سوی کشورها، گسترش و سرایت بیماری های مسری، بازده اقتصادی کم محصولات دامی برای پرورش دهندگان از بزرگترین مشکلات پیش رو در توسعه حوزه دامداری بشمار می روند. گاومیش از مقاومت بسیار عالی به بیماری ها در محیط های پرورشی روستایی و بومی برخوردار می باشد . گاومیش از عادت پذیری بالایی به محیط پرورش برخوردار می باشد به طوری که این دام به راحتی در مناطق سردسیر و گرم و مرطوب براحتی خود را تطابق داده و تولید مناسب و رضایت بخشی از شیر و گوشت دارد. قدرت بهره برداری بسیار عالی از علوفه های خشبی با فیبر بالا در مقایسه با دیگر نشخوار کنندگان، وجود شکمبه حجیم و نیا انواع مختلف میکروارگانیزم های باعث شده که گاومیش بتواند علوفه های بسیار خشبی که درصد فیبر آنها زیاد است را براحتی تجزیه کند. توجه به جنبه های گوناگونپرورشی این دام می تواند راهکاری در راستای پدافند غیرعامل در حوزه کشاورزی باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
صفورا جباری
دانشجوی دکتری تغذیه دام دانشگاه محقق اردبیلی
جمال سیف دواتی
استادیار گروه علوم دامی دانشگاه محقق اردبیلی
فرزاد میرزایی آقچه قشلاق
دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه محقق اردبیلی
سید هادی گلدانی
دانشجوی دکتری تغذیه دام دانشگاه ارومیه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :