عوامل اجتماعی، فرهنگی، و روانی موثر بر بازماندگی از ازدواج در میان دختران خانوادههای تحت حمایت کمیته امام خمینی(ره) مورد مطالعه: شرق اصفهان شامل جرقویه، هرند، ورزنه، کوهپایه، و نائین
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 732
فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MECONF01_025
تاریخ نمایه سازی: 11 آبان 1395
چکیده مقاله:
تغییر الگوی سنی ازدواج و بالارفتن آن و از سویی بازماندن از ازدواج در میان دختران، به همراه پیامدهایی که بر روی خانواده و جامعه دارد، به یکی از مسائل اجتماعی در دهههای اخیر تبدیل شدهاست. هدف تحقیق حاضر بررسی عوامل فرهنگی اجتماعی و روانی -موثر در بازماندگی از ازدواج در میان دختران بازمانده از ازدواج خانوادههای تحت حمایت کمیته امام خمینی)ره( شرق اصفهان) شاملجرقویه، هرند، ورزنه، کوهپایه، و نائین( است.پژوهش حاضر از نوع کاربردی و از نظر روش، پیمایش است. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل کلیه خانواده های تحت حمایت کمیته امام خمینی)ره( شرق اصفهان) شامل جرقویه، هرند، ورزنه، کوهپایه، و نائین( کهدارای حداقل یک دختر بازمانده از ازدواج به همراه سایر اعضای خانواده به تعداد 1500 خانوار بودند که از این تعداد 266 نفر ازدختران بازمانده از ازدواج آنان به روش نمونه گیری تصادفی ساده و از طریق فرمول نمونه گیری کوکران به عنوان حجم نمونه انتخاب گردیدند. برای گردآوری اطلاعات این پژوهش از پرسشنامه محققساخته استفاده شدهاست؛ که روایی آن از طریق اعتبار محتوا وپایایی از طریق محاسبه ضریب آلفای کرونباخ سنجیده شد. سپس اطلاعات گردآوری شده با استفاده از نرم افزار spss و با استفاده از آزمون های آماری رگرسیون دومتغیره، آزمون مقایسه میانگین، و رگرسیون چندمتغیره تجزیه و تحلیل شد. نتایج رگرسیون دومتغیره نشان داد که، متغیرهای ارزش های فرامادی به ازدواج داشتن، اعتقاد به هزینه های فرصت از دست رفته،ارزیابی از خود، و افزایش سطح هزینه های تهیه جهیزیه تأثیر مثبت و معناداری بر بازماندن از ازدواج در میان دختران دارند. همچنین، متغیرهای پذیرش خود، و میزان دینداری فرد تأثیر معکوس و معناداری بر بازماندن از ازدواج و تأخیر در آن داشته اند. به علاوه نتایج رگرسیون چندمتغیره به روش گام به گام نشان داد که، به ترتیب متغیرهای سطح تحصیلات )بیسواد بودن و ابتدایی بودن(، سطح درآمد ماهانه خانوار )کمتر از 011 هزار تومان داشتن(، و میزان دینداری بیشترین سهم را در تبیین واریانس متغیر وابسته اند داشته اند.
کلیدواژه ها:
بازماندگی ازدواج ، سن ازدواج ، دختران بازمانده از ازدواج ، مددجو ، کمیته امداد امام خمینی(ره) ، شرق اصفهان
نویسندگان
محمدعلی چیت ساز
گروه جامعه شناسی،واحد دهاقان،دانشگاه آزاد اسلامی، دهاقان،ایران
عبدالرزاق میرزایی
کارشناسی ارشد جامعه شناسی،نویسنده مسؤل
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :