ارایه روش های افزایش مقاومت لغزشی و خمشی در روسازی های بتن غلتکی راه ها و فرودگاه ها
محل انتشار: کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در علوم،مهندسی و فناوری با محوریت پژوھشھای نیاز محور
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 822
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICMRS01_351
تاریخ نمایه سازی: 8 آبان 1395
چکیده مقاله:
بتن غلتکی بتنی است با اسلامپ صفر که به وسیله غلتک متراکم می شود. در سال های اخیر استفاده از بتن غلتکی با استقبال فراوانی همراه بوده است. بتن غلتکی در حقیقت بتن متراکم شده ای است که دارای خصوصیات بارزی چون دوام زیاد، هزینه های ساخت کم و تعمیر و نگهداری در سطوح کم می باشد. اما از سویی مقاومت لغزشی و خمشی کم و تامین همواری از معایب این نوع روسازی ها برشمرده می شود و همین امر باعث شده است که غالبا از روسازی بتن غلتکی در راه های با سرعت طرح پایین استفاده شود. هدف از این مقاله بررسی استفاده از راهکارهای افزایش اصطکاک در روسازی های بتنی به خصوص بتن غلتکی است و همچنین میزان بهبود خواص سطحی وخمشی آن است تا بتوان از این روسازی برای سرعت های بیشتر خودرو استفاده کرد. در ارتباط با بهبود خواص خمشی بتن در ناحیه کشش باید متذکر شدکه تسلیح کردن این بتن توسط آرماتور به علت شرایط خاص اجرای آن امکان پذیر نمی باشد. یکی از راه های تسلیح، استفاده از الیاف فولادی بعنوان جزئی از طرح اختلاط است. از آن جهت که رفتار الیاف فولادی در بتن قابل پیش بینی نیست و بتن را به صورت جزئی تسلیح کرده، دست یابی به روشی کارآمدتر اجتناب ناپذیر است که درادامه به بررسی این روش ها می پردازیم. ازسوی دیگر جهت بهبود خواص سطحی در شیوه تراش زدن و شیار اندازی توسط سرمته های از جنس الماس از جمله روش های ترمیم روسازی های بتنی و بخصوص روسازی بتن غلتکی است.
کلیدواژه ها:
بتن غلتکی روسازی ، شبکه بافته شده الیاف شیشه ، بتن ریزدانه ، آزمایش خمشی چهار نقطه ای ، اصطکاک ، همواری ، تراش زدن ، شیار اندازی
نویسندگان
شهاب حسن پور
استادیار، دکترای عمران راه و ترابری، گروه عمران دانشکده مهندسی دانشگاه آیت الله بروجردی
محمد رضا جنتیان
دانشجوی کارشناسی عمران عمران، گروه عمران دانشکده مهندسی، دانشگاه بوعلی سینا همدان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :