شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر انتخاب تامین کنندگان بر اساس میزان ریسک زنجیره تامین مطابق با مدل کرالجیک با رویکرد MCDM (مورد مطالعه : ناوگان ریلی درون شهری شرکت بهره برداری متروی تهران)
محل انتشار: کنفرانس بین المللی تحقیقات کاربردی در مدیریت، مهندسی صنایع، اقتصاد و حسابداری با رویکرد توسعه کسب و کار
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,380
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ISCCONF01_031
تاریخ نمایه سازی: 26 شهریور 1395
چکیده مقاله:
امروزه توجه به فرصت ها و تهدیدهای موجود در عرصه صنعت و تجارت و ارزیابی توان صنایع و شرکت ها در رویارویی با عدم قطعیت ها و ریسک های موجود ضروری و مهم بوده و مدیریت ریسک های زنجیره تامین بسیار حائز اهمیت می باشد. مدیریت ریسک فرایند شناسایی عوامل ریسک، ارزیابی آن ها و برنامه ریزی برای کاهش اثرات نامطلوب ریسک ها میباشد. ارزیابی ریسک یکی از مراحل مهم مدیریت ریسک بوده و با توجه به وجود ریسک های فروان و نیز لزوم صرف بهینه منابع در زنجیره تامین، اهمیت زیادی دارد و نادیده گرفتن آن و حتی اجرای ناقص این فرایند ممکن است خسارات جبران ناپذیری را بر بخش های مختلف زنجیره وارد کند. ارزیابی و رتبه ندی بندی ریسک، برتری هر ریسک را بر اساس شاخص های مرتبط مشخص کرده و در نتیجه امکان ارایه پاسخ مناسب برای هر ریسک فراهم می گردد. در این تحقیق با ارایه یک مدل جامع و سلسله مراتبی برای ارزیابی ریسک، ضمن شناسایی ریسک های اصلی زنجیره تامین شرکت بهره برداری مترو تهران با تکیه بر روش ساختار شکست ریسک و تعیین معیارهای اندازه گیری، باعث ایجاد یک بهبود مهم در مدل کرالجیک گردیده است. در مدل کرالجیک محور افقی مربوط به ریسک های تامین کننده و قطعات می شود که به دو دسته ی ریسک ها کم و ریسک های زیاد طبقه بندی می شوند. پژوهش حاضر محور افقی را به 34 قسمت از ریسک های زنجیره تامین تقسیم کرده است که از 0 تا 1 و متناسب با وزن هر ریسک توزیع شده اند. چنانچه یک قطعه یا تامین کننده مطابق جدول ارزیابی ریسک هایی را به همراه داشته باشد به سادگی می توان با جمع اوزان ریسک ها موقعیت هر قطعه یا تامین کننده را در محور افقی تعیین نمود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رضا حشمتی
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد الکترونیکی، گروه مهندسی صنایع، تهران، ایران
محمد عبدالشاه
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد الکترونیکی، گروه مهندسی صنایع، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :