تحلیلی برمعناشناسی واژهتحلیلی بر معناشناسی واژه «کبد» در قرآن کریم با الهام از روش توشیهکو ایزوتسو
محل انتشار: نخستین همایش ملی واژه پژوهی در علوم اسلامی
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 654
فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
FNCLIS01_023
تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1395
چکیده مقاله:
گام نخست برای دستیابی به معارف قرآن کریم، شناخت دقیق معانی واژگان آن است. در سالهای اخیر با رواج رویکردمعناشناسی در مطالعات قرآنی، شیوهای نوین در این عرصه پدید آمده است. هدف این شیوه، اکتشاف معنایی است که در لایه هایمتن نهفته شده است تا بتوان از طریق ساختار الفاظ قرآن، معنای دقیق و جامع واژه مورد نظر را استخراج نمود. از مشهورترین اینروشها، روش ایزوتسو است. این مقاله با استفاده از روش ایشان و تکمیل آن در بخشهای ارتباط آیات در محدوده سوره و درقرآن کریم، نخست واژه «کبد» را از منظر لغوی و سپس معناشناسی بررسی کرده و با استفاده از واژگان با معنای نزدیک، متضاد وموازنه ساختاری متن، در چند مرحله آن را تجزیه و تحلیل نموده و به این نتیجه رسیده است که مغایر مفهوم متداول واژه کبد،این واژه معنی منفی در بر ندارد و به محدودیت های عالم ماده و حکمت الهی در اختیار انسان اشاره دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
احمد اسدی
دانشجوی دکتری تفسیر تطبیقی دانشکده تفسیر و معارف قرآن کریم دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم قم و استاد دانشکده مطالعات تطبیقی قرآن کریم شیراز
محبوبه غلامی
کارشناس ارشد علوم قرآنی، دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم. (نویسنده مسئول)
معصومه غلامی
کارشناس ارشد علوم قرآنی، دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :